V Mostě se sebralo 576 párů ponožek pro nedonošené děti

0
923

V Městském divadle v Mostě se konalo historicky první setkání rodičů předčasně narozených dětí. V ten den se mostecký klub Nedoklubko zapojil do celorepublikového projektu Socks for Life, kdy se sbírají ponožtičky pro nedonošená miminka.

Na stuhu se celkově za celé odpoledne vešlo 276 párů ponožek a celkově za celé odpoledne bylo darováno neskutečných a nádherných 576 párů. Účastníci také přispěli částkou 6 300 Kč.

Staničním sestrám Petře Bláhové a Věře Palkové, z Perinatologického oddělení při Nemocnice v Mostě předala zástupkyně firmy Medela CZ Hana Mrázová balíček, který obsahoval více než 100 doplňků ke kojení, výkonná ředitelka za Nedoklubko Lucie Žáčková předala knížky od firmy AbbVie. Paní Jana Husáková předala za Oblastní muzeum v Lounech chobotničky. Poté následovala ukázka poskytnutí první pomoci od Oblastního spolku Českého červeného kříže Most.

Na stuhu si ponožtičky pověsili a do projektu se tak zapojili: primátor města Mostu Jan Paparega, který donesl tašku plnou ponožtiček za Magistrát města Mostu. Dále pak jednatel Městského divadla v Mostě Václav Hofman, zástupce primáře Dětského a dorostového oddělení při Nemocnici Most Jiří Kuneš, staniční sestry Věra Palková a Petra Bláhová, vrchní sestra Eva Mašková, neonatologická sestra Anetta Smolíková. Na stuhu pověsila ponožky také Lucie Žáčková za Nedklubko, Markéta Řehořová za Nedoklubko – Pomáháme – Nedonošení. Zástupci našich partnerů pověsili ponožtičky za Dětská certifikovaná obuv Most Lucie Gabriel, Medela CZ, Beruška Kočárky, Ilona Radicsová za KCR Most – MC Barborka, Miroslava Ondová za MC Klubíčko Litvínov, Jan Ptáček za Senmed Meziboří – domov pro seniory, za Oblastní muzeum v Lounech Jana Husáková, za Rodinné centrum Spojené světy Jana Kocureková a již brzy nově otevřená Kavárna MajliSa.

Projekt Socks for Life v roce spustila mezinárodní organizace Evropská nadace pro péči o novorozence. Cílem projektu je zvýšit povědomí veřejnosti o problematice předčasného porodu a komplikacích s ním spojených. Socks for Life spojuje všechny, kterých se problematika předčasného porodu týká. Rodiče, odborníky, rodiny a jejich přátele. Všechny, kteří vědí, jak zásadní téma to je a kteří si uvědomují, jak málo se o tomto tématu mluví a informuje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!