Zlaté kříže pro dárce tekutiny života

0
974
Mezi oceněnými byla i „rekordmanka“ v počtu odběrů – paní Lenka Hamplová z Loun se 151 odběry.

Zlaté kříže Českého červeného kříže 2. třídy jako ocenění za 120 a více bezpříspěvkových odběrů byly slavnostně předány na krajském shromáždění v Mostě. Této události se zúčastnili zástupci oblastních spolků Českého červeného kříže (ČČK) Most a Teplice, představitelé Ústeckého kraje a společnosti Krajská zdravotní.

„Dobrovolné dárcovství krve vnímám jako velmi záslužnou věc. I jedno darování krve může zachránit něčí lidský život. Vy už jich máte přes 120, a proto si zasloužíte mé uznání a poděkování. Pokud vám zdravotní stav dovolí, byl bych rád, kdybyste v této záslužné činnosti pokračovali,“ řekl v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček, nositel Zlatého kříže ČČK 2. třídy za 123 bezpříspěvkových odběrů krve.

V Ústeckém kraji je registrováno přes 17 tisíc dárců krve a bez nich by nebylo možné zachraňovat životy například při těžkých úrazech a provádět řadu operací. „Populace, která dává bezplatně krev, bohužel stárne a noví dárci nepřibývají, jak by bylo třeba. O to více si cením vašeho rozhodnutí,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák.

Mezi oceněnými byla i „rekordmanka“ v počtu odběrů – paní Lenka Hamplová z Loun se 151 odběry.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!