Z Rady města Mostu (43. týden)

0
762
Rekonstrukce mostu

MOST – Most do Rudolic, který je ve špatném technickém stavu, se bude rekonstruovat v příštím roce. Veřejná zakázka na zhotovitele prací tak bude vyhlášena v nejbližší době. Termín odevzdání nabídek je do 20. listopadu. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí zhruba 58 milionů Kč.

U kulatého stolu

MOST – Radní se na svých schůzích v první polovině příštího roku sejdou vždy jednou za měsíc, a to 18. ledna, 8. února, 22. března, 12. dubna, 17. května a 7. června. Radní také doporučili zastupitelům, aby vzali na vědomí termíny zasedání zastupitelstva ve dnech 22. února, 26. dubna a 21. června.

Chodník ve Vtelně

MOST – Radní vyhodnotili stavbu chodníku ve Vtelenské ulici. Stavba se realizovala od konce dubna zhruba do poloviny srpna a vyžádala si náklady ve výši cca 7 milionů Kč. Vedle doprovodného chodníku ke komunikacím ve Vtelenské a Mostecké ulici bylo vybudováno též veřejné osvětlení, nové zastávkové pruhy pro městskou hromadnou dopravu (MHD), předmětem stavby byla i dodávka a montáž mobiliáře včetně nového přístřešku MHD a odvodnění ploch do nového kanalizačního řadu.

Chlazení na stadionu

MOST – Dosluhující a zastaralý chladicí kompresor na zimním stadionu bude vyměněn za nový. Dojde tak k obnovení zdroje chlazení v chladicím okruhu celého areálu. Radní schválili vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci chladicího zařízení, termín odevzdání obálek je 30. října. Předpokládaná hodnota zakázky činí 5,5 milionu Kč bez DPH.

Prominutí splátky

MOST – Obecně prospěšná společnost Hospic v Mostě požádala město o prominutí splátky návratné finanční pomoci ve výši 400 tisíc Kč, kterou město poskytlo vloni hospici jako půjčku návratnou. Radní doporučili zastupitelům prominutí splátky schválit.

Kdo se postará o Chanov

MOST – Správu a údržbu sídliště Chanov bude i v příštím roce provádět společnost Technické služby města Mostu za maximální měsíční odměnu 165 666 Kč bez DPH. Společnost bude spravovat i ubytovnu UNO, a to za maximální měsíční odměnu 110 555 Kč bez DPH. Správa a údržba sportoviště ve Zlatnické ulici byla svěřena, o. s. Aver Roma, za měsíční odměnu 10 tisíc Kč.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!