Radniční „oběma“ otevřená!

0
810

Radniční ulice, donedávna průjezdná pouze jedním směrem, je od čtvrtka tohoto týdne otevřená už i z ulice Jiřího z Poděbrad (od Šibeníku).

Radniční ulice byla obousměrná do roku 2003. Zjednosměrnila se za vlády tehdejšího primátora Vladimíra Bártla a zůstala tak dlouhých čtrnáct let. „Tehdy došlo na základě požadavku vedení města a primátora k zavedení jednosměrného provozu a zřízení parkovacích míst,“ připomněla mluvčí radnice Alena Sedláčková.

Nápad ulici opět zdvousměrnit se „narodil“ vloni ve vedení současné radnice. Při projednávání v zastupitelstvu se sice ozvalo několik hlasů proti, nicméně, k návratu na dvousměrný provoz se přiklonila většina. S dopravní změnou souvisely i nutné stavební úpravy, které si vyžádaly zhruba 2,2 mil. Korun. Dodavatel zakázky, firma Herkul, měla stavbu předat do užívání už koncem září. Oproti původním předpokladům se ale stavba o necelý měsíc zpozdila. „K prodloužení stavby došlo ze dvou důvodů. Stavba byla zahájena asi o 26 dnů později z důvodu kolize termínu stavebních prací a akce Night Run pořádané v těchto místech. Dále z důvodu změn při realizaci – křížení stavebních prací s kořenovým systémem stromů v prostoru stavby a množstvím betonových podkladů,“ vysvětlila mluvčí mosteckého magistrátu.

V původní, jednosměrné Radniční ulici bylo čtyřiadvacet parkovacích míst. Po úpravách bude v parkovacích pruzích a zálivech zhruba 30 podélných stání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!