Zákaz alkoholu v Mostě se rozšiřuje!

0
1046

Město chce rozšířit tak zvanou alkoholovou vyhlášku. Ta dosud v Mostě platí pro šestnáct lokalit. Zákaz alkoholu na veřejnosti by se měl nově týkat například Zahražan, ale i dalších oblastí.

Další rozšíření působnosti vyhlášky o zákazu konzumace a zjevného umožňování konzumace alkoholu na vybraných prostranstvích města, konkrétně o oblast v části města Zahražany, si vyžádali občané. Petici podepsalo 109 občanů z této lokality. „Řešili jsme podněty občanů týkající se zákazu konzumace v další lokalitě města. Ve spolupráci s PČR a městskou policií byly podněty posouzeny jako oprávněné, proto chceme vyhlášku rozšířit o další místo,“ zdůvodnil mostecký primátor Jan Paparega.

Do vyhlášky se zapracuje ještě další lokalita, a to ulice Pod Resslem, kde posedávají a popíjejí alkohol bezdomovci. Radní proto doporučili zastupitelům zrušit původní „protialkoholovou“ vyhlášku a vydat novou. Petici město konzultovalo s odborem dozoru a kontroly Ministerstva vnitra ČR.

Již začátkem letošního roku rozšiřovala radnice zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech na základě podnětů od občanů. Zákaz se rozšířil ve třech již vyhláškou vymezených lokalitách, a to o park nedaleko Divadla rozmanitostí, u Neprakta klubu u bloků č. 300 a 301 a v okolí dětského domova, konkrétně o park u bloku 518. Do vyhlášky se také zařadila i tři zcela nová místa. Jednalo se o oblast parku Střed, park nedaleko základní školy U Stadionu a oblast v okolí oblastního muzea. Město v případě „alkoholové“ vyhlášky uplatňuje princip negativního vymezení. Do budoucna, s postupně přibývajícími lokalitami, by ale mohla radnice postupovat i zcela opačně. „Nevylučuji, že by se nakonec nemohla zvolit i varianta stanovení lokalit, kde se alkohol na veřejných místech konzumovat dá,“ vyjádřil se tehdy k rozšiřující se alkoholové vyhlášce primátor.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!