Taxík Maxík si můžete objednat už v předstihu!

0
867

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova zahájí už od 2. ledna 2018 provozování služby přepravy seniorů a zdravotně znevýhodněných občanů města Mostu. Službu Taxík Maxík bude ale financovat město. Zájemci si mohou taxík zamluvit v předstihu.

Službu bude možné objednat nejméně jeden pracovní den předem, objednávky bude dopravce přijímat již od 20. prosince 2017 na telefonním čísle 778 767 676 pouze v pracovní dny od 7 do 15 hodin.

Taxík Maxík bude k dispozici v pracovních dnech od 7 do 15 hodin. „Služba je určena pro seniory nad 70 let nebo pro držitele průkazů ZTP či ZTP/P. Hlavní podmínkou využití služby je trvalé bydliště na území částí města Mostu: v Čepirozích, Mostě, Rudolicích, Souši, Starém Mostě, Velebudicích a Vtelně,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský. Každý zájemce o využití této služby bude muset poskytnout souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby provozovatele. Cena za službu byla stanovena na 30 korun za každých započatých 30 minut, přičemž délka jedné jízdy je maximálně 30 minut. „S přepravovanou osobou může jet i jedna další osoba jako doprovod. I tato osoba zaplatí za službu 30 Kč,“ přiblížil dále ředitel Dunovský.

Vzhledem k tomu, že se předpokládá, i ze zkušenosti jiných měst, kde tato služba funguje, že o ni bude velký zájem, je možné si ji objednávat už v předstihu. Mostečané si tak Maxíka mohou objednat už za půldruhého měsíce. Před objednáním jízdy je dobré si připravit veškeré potřebné informace, rozmyslet si i jiný možný čas přepravy pro případ nedostupnosti požadovaného termínu. „Pokud nebudete moci objednanou jízdu využít, oznamte tuto informaci co nejdříve na dispečink, neboť tím umožníte využít naše služby dalším cestujícím,“ radí seniorům ředitel dopravního podniku. Při objednání služby je třeba dispečinku poskytnout následující údaje: jméno a příjmení přepravované osoby, údaj o jejím věku nebo informace o průkazu ZTP či ZTP/P, počet přepravovaných osob, datum, čas a místo nástupu, místo výstupu, požadavek na přepravu invalidního vozíku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!