Krušné hory mají opět svůj kalendář

0
1468

Letos už po sedmé vychází benefiční kalendář Krásy Krušnohoří. Ve spolupráci s Destinační agenturou Krušné hory ho vydává Nadační fond Obnova Krušnohoří. V kalendáři najdete ty nejlepší fotografie z Fotosoutěže o nejkrásnější fotografii Krušných hor, kterou už tradičně vyhlásila letos na jaře Destinační agentura Krušné hory.

V případě zájmu si můžete kalendář objednat na telefonním čísle 777 796 165, emailové adrese: herzanova17@seznam.cz, nebo na telefonním čísle 476 000 334. Cena kalendáře je 357,00 Kč / 14,50 EU. Za tuto cenu můžete kalendář koupit v Infocentru Lesenská pláň v Horském areálu Lesná.

Podle pravidel měly být fotografie zaměřené na témata Krajina a příroda Krušných hor, Památky a turistické zajímavosti v Krušných horách, Lidé v Krušných horách, jejich život a tradice, Lidé v akci, Sportovní a kulturní akce v Krušných horách. „Nejpovedenější fotografie se představují právě v tomto kalendáři. Autory letošních fotografií zachycujících Krušné hory ve dvanácti měsících jsou fotografové z řad amatérů i profesionálů. Většina z nich se do soutěže přihlásila úplně poprvé. Své štěstí umístit se v soutěži zkusilo na 20 fotografů,“ prozradila za Nadační fond Obnova Krušnohoří Kateřina Herzánová. Mezi výherce patří Jan Fučík, Vladimír Šoral, Ivan Douša, František Haas, Jan Kučera, Vlastimil Burian, Eva Tylčová, Blanka Jedličková, Přemysl Jánský, Jaroslav Zimmel a Lukáš Richter. „Důvodem, který nás každý rok žene dál, je snaha šířit krásu, kterou naše pohoří oplývá a podělit se o události, které celoročně pod hlavičkou Nadačního fondu probíhají. Každoročně máme obrovskou radost, kolik společností a jednotlivců si kalendář znovu zakoupí a podpoří tím společný zájem i samotný Nadační fond,“ doplnila Kateřina Herzánová. „Fotosoutěž vyhlašujeme opakovaně každý rok a účastní se jí stále více lidí. Vyhlásili jsme také speciální kategorii pro děti a mládež. Mrzí mě, že mezi mladými takový zájem o fotografování přírody není, byť jsme pro účastníky připravili pěkné ceny. Pro příští rok plánujeme novinku. Kromě fotosoutěže vyhlašujeme také soutěž o nejzdařilejší videa z Krušných hor. Může se jednat o záběry přírody, sportu či rodinných dovolených,“ doplnila ředitelka Destinační agentury Krušné hory Eva Maříková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!