Oprava mostu do Rudolic z dotace?

0
4027

Město plánuje opravu mostu do Rudolic. Chce ji zrealizovat v příštím roce a prostředky získat ze státní dotace.

Kompletní rekonstrukcí projde silniční most do Rudolic, kde kvůli oslabení nosné betonářské výztuže platí částečné omezení provozu. „Most je již řadu let ve špatném technickém stavu, ale nikdo s tím bohužel nic nedělal. Teprve současná koalice se rozhodla tento závažný problém řešit,“ uvedl primátor Jan Paparega.

Předpokládané náklady jsou odhadovány na 70 milionů korun. Město se za tímto účelem pokusí získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Pokud bude tato žádost úspěšná, měla by pokrýt až 100 % nákladů. Oprava Mostu bude zahájena až po rozhodnutí o přidělení dotace a potrvá zhruba rok,“ informoval dále primátor.

Přípravy na rekonstrukci mostu ale už probíhají. „Projektová dokumentace je v současné době už hotová,“ uvedla tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Projekt na opravu mostu počítá s úplnou náhradou stávající nosné vodorovné konstrukce za novou. Sanovat by se měly také opěry mostu. Oprava všech polí mostu bude znamenat, že most bude koncipován na stejnou tonáž, kterou měl původně. „Předpokládaná životnost konstrukce mostu, limitovaná stavem spodní vrstvy, bude prodloužena o 60 let,“ uvedla dále tisková mluvčí. Silniční doprava by měla být po celou dobu rekonstrukce mostu vyloučena. Pro obyvatele Rudolic by pak měla vzniknout provizorní lávka pro pěší.

Během stržení mostu, pod nímž vede železniční trať, by také měla být zajištěna výluka Český drah. „Bourání mostu se předpokládá v co nejkratším čase, výstavba nového mostu pak bude probíhat za provozu železnice. Předpokládá se, že bude pouze snížena rychlost vlaků,“ informovala ještě Alena Sedláčková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!