Na sídlišti Výsluní sundejte nohu z plynu a dejte přednost zprava!

0
1229

Na sídlišti Výsluní se nově parkuje. Změny nastaly i v dopravě. Zmizely stovky nadbytečných dopravních značek, v sídlišti se jezdí třicítkou a platí zde přednost zprava!

Obyvatelé šestistovek mohli v těchto dnech zaznamenat řadu novinek v sídlišti, které se týkají dopravy. Město tu realizovalo změny, podobné těm, které zavedlo v předchozích letech i na Liščím Vrchu a které se osvědčily.

Na Výsluní vznikla rovněž zóna s maximální povolenou rychlostí třicet kilometrů za hodinu a předností zprava. „Bylo tak možné odstranit veškeré dopravní značení upravující přednost v jízdě či omezení rychlosti. Redukce dopravního značení se ještě doplnila úpravou vodorovného dopravního značení. Vytvořily se zde nové parkovací plochy, parkovací pruhy a vyznačily také hranice křižovatek, respektive míst ležících mimo komunikaci,“ informovala tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Díky změnám tak řidiči získali více než stovku nových míst, kde mohou nyní zaparkovat. I přesto, že parkovací místa mohou být problematičtější z hlediska manévrování, znamenají pro obyvatele hustě osídlené lokality nové možnosti, kam zaparkovat své plechové miláčky. Problém mosteckých sídlišť je totiž v tom, že je zde minimum místa a možností pro vybudování nových parkovišť. Vozidel přitom každoročně rapidně přibývá. „Pevně věřím, že po krátkém čase a počátečních rozpacích se většina obyvatel na sídlišti Výsluní přesvědčí, že se jedná o dobrý záměr ze strany města. Osobně jsem si byl prověřit a vyzkoušet možnosti parkování v této lokalitě v dopravní špičce a musím říci, že jsem se nesetkal s žádnými výraznějšími problémy. Nejdůležitějším faktorem není pro mě pouze to, že došlo k odstranění zhruba 110 dopravních značek, ale zejména to, že se nám podařilo docílit zklidnění dopravy, usměrnění provozu a legalizace přibližně 150 nových parkovacích míst. Ta by každý řidič měl ocenit a upřednostnit před tím, že si musí dvakrát ‚najet‘ pro finální zaparkování vozidla,“ uvedl náměstek primátora Marek Hrvol. Dopravní změny a úpravy na Výsluní si vyžádaly zhruba dva miliony korun.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!