Uzavírka přemostění u muzea brzy skončí!

0
874

Už za pár týdnů by měla skončit uzavírka sjezdu a nájezdu na silnici I/13 u mosteckého muzea. Řidiči tudy budou moci opět směřovat na Chomutov a Litvínov nebo ze směru od Teplic a Prahy. Zatím ale jen provizorně. Úsek se totiž v příštím roce znovu uzavře! A to zcela, na obou stranách. Plánuje se tu totiž výstavba nové okružní křižovatky.

Nová komunikace včetně mostů vyjde na více než tři sta milionů korun bez DPH. Jde o projekt z tzv. patnácti vládních ekomiliard. Poté, co bude silnice včetně mostů dokončena, převede ji stát do majetku Ústeckého kraje, cyklostezku zase do majetku statutárního města Mostu.

Objížďky, které musejí řidiči absolvovat kvůli uzavírce sjezdu a nájezdu na silnici I/13 u čerpací stanice Shell nedaleko mosteckého muzea, trvají kvůli výstavbě nového mostu od letošního 7. července. „Do konce tohoto roku dojde k provizornímu zprovoznění nájezdu ze silnice I/13 směrem od Prahy a tím i sjezdu na I/13 směr Chomutov a Litvínov,“ potvrdil Jakub Vintrlík z oddělení vnějších vztahů a komunikace Ministerstva financí ČR. Řidiči se ale nebudou z ukončených uzavírek radovat příliš dlouho. Přemostění u muzea se totiž znova v příštím roce uzavře a tentokrát i nájezd na protilehlé straně. „Provizorní zprovoznění nájezdového ramene bude trvat až do 31. 3. 2018. K tomuto datu dojde k uzavření veškerých nájezdů a sjezdů na stávající přemostění silnice I/13, a to s ohledem na výstavbu okružní křižovatky. Uzavírka bude tedy úplná. Běžná doprava bude odkloněna, průjezd bude zajištěn pouze pro složky integrovaného záchranného systému,“ informoval dále mluvčí ministerstva financí, které stavbu zajišťuje. Okružní křižovatka by se pak měla budovat v průběhu roku a to až do konce června 2018. Uzavírka frekventovaného úseku, která potrvá čtvrt roku, bude znamenat objížďky i pro řidiče, kteří směřují do Mostu od Litvínova či Chomutova. Do Mostu pak budou moci tito řidiči vjíždět až na komunikaci I/13 pod mosteckým Tescem či ještě o pár stovek metrů dál, za mosteckým nádražím.

Silnice kolem jezera možná se zpožděním

Jak nový most, tak i nová okružní křižovatka jsou součástí nově vznikající komunikace Most – Mariánské Radčice, s níž se začalo koncem uplynulého roku. Společně s výstavbou nové komunikace vzniká zároveň podél i nová cyklostezka. Ačkoliv stavba roste před očima, došlo v některých úsecích ke skluzu, jinde se naopak podařilo práce uspíšit. Vzhledem k náročnosti terénu a dalším překážkám, které během stavby vyplouvají na povrch, se tak stavba a její dokončení může podle ministerstva financí protáhnout. „V důsledku neočekávaných problémů se na některých úsecích stavby doba realizace oproti schválenému harmonogramu prodloužila. V jiných částech naopak realizace probíhá rychleji, jelikož volné kapacity byly přesunuty do úseků, které bylo možné realizovat v předstihu. Cílem investora i dodavatele je dokončit dílo v dohodnutém termínu,“ konstatoval dále tiskový mluvčí a dodal: „Termín dokončení stavby silnice je podle smlouvy v březnu 2021. Zároveň jsou v současné době zpracovávány technické materiály a není vyloučeno, že na jejich základě dojde k posunu dokončení stavby.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!