Z Rady města Mostu (46. týden)

0
802
Dotace na sport

MOST – Město vyhlásí dotační program na podporu sportu v příštím roce. V rozpočtu města je na tento dotační program vyčleněno 5 milionů Kč, které by měly plynout na nájemné, akce a na podporu talentovaných sportovců. Dotační program bude zveřejněn na webu města Mostu.

Fotky na magistrátu

MOST – Společnosti C. T. S. studio, která na magistrátu poskytuje fotografické služby, schválili radní snížení nájemného za kancelář a to na částku 1 Kč za rok včetně DPH. Důvodem symbolické částky je snaha udržet tuto službu pro veřejnost v budově magistrátu.

Matylda uniká

MOST – Společnost DTS Vrbenský rekonstruuje v současné době výpustní objekt vodní nádrže Matylda. Cílem této veřejné zakázky je zamezit únikům vody z Matyldy. Během rekonstrukce se totiž zjistilo, že došlo k částečné destrukci betonového dna výpustního objektu včetně jeho nevhodného vyspárování. Radní proto schválili přímé zadání veřejné zakázky na úpravu dna dodavateli DTS Vrbenský za cenu 471 770 Kč bez DPH.

Akční plán

MOST – Schválen byl roční akční plán pro vzdělávání na školní rok 2017/2018. Zahrnuje aktivity jednotlivých škol, projektového týmu i aktivity statutárního města Mostu, které proběhnou v aktuálním školním roce. „Jedná se o aktivity určené k setkávání škol a pedagogických pracovníků, stavební akce škol žádajících v Integrovaném regionálním operačním programu (IROP), akce k podpoře technického vzdělávání a další,“ vyjmenovala náměstkyně primátora Markéta Stará.

Parkoviště za „babku“

MOST – Radní schválili společnosti Krajská zdravotní nájem pozemků u nemocnice, na kterých se nachází parkoviště a na kterých budou umístěny dočasné stavby – vjezdová a výjezdová závora a terminály, stožár a kamera – za smluvní nájemné 20 tisíc korun za rok bez DPH. „Jedná se o veřejný zájem, a tudíž je nájemné nižší a stanovili jsme ho jako výjimku z pravidel,“ zdůvodnila mluvčí Alena Sedláčková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!