Novorozence ohlídají další monitory dechu

0
875

Krajská zdravotní získala pět nových monitorů dechu v hodnotě zhruba patnácti tisíc korun. Monitory získala od Nadace Křižovatka pro novorozeneckou stanici Dětského a dorostového oddělení v teplické nemocnici.

Tento bezpečnostní systém pomáhá zdravotníkům zachraňovat miminka tím, že trvale detekuje pohyby dítěte, pokud se dechová akce zastaví, spouští zvukový a optický signál.

Předání monitorů se zúčastnila členka představenstva Krajské zdravotní Jitka Hanousková. „Děkuji Nadaci Křižovatka za opakovanou podporu dětských oddělení v našich pěti nemocnicích. Monitory dechu se staly nezbytným vybavením našich novorozeneckých stanic,“ poděkovala Jitka Hanousková.

Monitory dechu pomáhají v péči o novorozence, ale i o malé kojence. „Monitory využívají nejen zdravotníci, ale stále častěji i maminky, které si je mohou zapůjčit po odchodu domů,“ uvedl primář Dětského a dorostového oddělení Nemocnice Teplice Jaroslav Procházka.  „Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost, a proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit kontinuální obnovu přístrojů v nemocnicích,“ popsala regionální manažerka Nadace Křižovatka pro Čechy Miloslava Stibůrková.

 Monitory pro novorozeneckou stanici teplické nemocnice zakoupila Nadace Křižovatka díky sponzorskému daru společnosti innogy Energies.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!