Z Rady města Mostu

0
1967
Radní se uvidí méně

U kulatého stolu se mostečtí radní sejdou méně často než doposud. Na druhou polovinu roku si schválili jen šest zasedání, a to 21. 7., 18. 8., 8. 9., 13. 10., 10. 11. a 1. 12. 2016. Doporučili také zastupitelům vzít na vědomí termíny zasedání zastupitelstva, které primátor stanovil na dny 22. 9., 24. 11. a 15. 12. 2016.

Městu dluží stamiliony

K poslednímu dni loňského roku dluží městu jeho občané téměř 143 milionů korun. Téměř 85 procent pohledávek je uhrazeno před datem splatnosti, případně bez zaslání výzvy k úhradě. Nejvíc dluží lidé stále za nájemné z bytů a nebytových prostor, kde dluh vyšplhal k necelým 72 milionům Kč. Na druhém místě jsou už tradičně dopravní pokuty, které představují přes 32 milionů Kč. „Vedle běžných způsobů vymáhání, jako jsou exekuce na mzdu, důchod a účet využívá město od roku 2013 při vymáhání například i přeplatky vedené u finančních úřadů a exekuce na přeplatky z vyúčtování služeb spojených s nájmem bytu,“ uvedla tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková. Takovým způsobem se vloni podařilo vymoci něco přes 485 tisíc Kč.

Nová zastupitelka

Zánik mandátu člena Zastupitelstva města Mostu Jiřího Zelenky z důvodu písemné rezignace zaslané k rukám primátora dne 6. 4. 2016 vzali na posledním jednání radní na vědomí. První náhradník na kandidátní listině strany Severočeši Most Zdeněk Řehák se písemně vzdal práva mandátu zastupitele, členkou zastupitelstva se stala Renáta Macková.

Předzahrádky déle

V Mostě přibylo dalších předzahrádek, které budou moci mít ve večerních hodinách otevřeno déle. Tentokrát konšelé prodloužili provoz předzahrádek před restauracemi Trattoria a Dublin do 31. 10. 2016 až do 23 hodin.

Obědy pro chudé děti

Dar obdrží Základní škola v ulici U Stadionu. Souhlasili s tím radní. „Škola získá prostředky na uhrazení stravného ve školní jídelně pro tři žáky z chudých rodin, a to od dubna do června letošního roku v rámci charitativního projektu Women for Women,“ uvedla mluvčí Alena Sedláčková.

Osvětlení za třináct korun

Radní schválili pro letošní rok služby svícení ve městě a to za cenu 12,69 Kč za světelný bod na den. Správu a provoz veřejného osvětlení, s platností od letošního roku do konce roku 2020, pak budou mít na starosti Technické služby města Mostu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!