Autodrom potěší fanoušky další novinkou, přijede šampionát ADAC GT Masters

0
973
ADAC GT Masters, 1. + 2. Lauf Oschersleben 2017 - Foto: Gruppe C

Fanoušci rychlých kol a silných výkonných motorů se mohou těšit na další novinku závodního kalendáře mosteckého autodromu pro příští rok. Po úspěšných jednáních s promotérem rozšíří totiž zajímavou a pestrou o šampionát ADAC GT Masters, mezinárodní seriál závodů upravených supersportovních vozů kategorie GT3 se základnou v Německu.

„Jde o skutečnou lahůdku, bude se opravdu na co dívat. Na start se postaví krásné a dravé vozy, jakými jsou Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Nissan GT-R Nismo GT3 nebo Porsche 911 GT3-R,“ vyjmenoval generální ředitel společnosti Autodrom Most Jiří Volovecký.

ADAC GT Masters navíc zahájí sezonu 2018 mosteckého autodromu. Na severu Čech se jezdci jednotlivých týmů poperou o příděl bodů v dalším ročníku šampionátu už o víkendu 27. až 29. dubna pod názvem The Most Show featuring ADAC GT Masters.

„Po trénincích a kvalifikacích každý závodní víkend seriálu vyvrcholí dvěma mistrovskými závody. Jeden se pojede v sobotu, druhý v neděli. Diváci si souboje na dráze vychutnají. Každý z nich je totiž vypsán na 60 minut. V autech se střídají dvoučlenné posádky pilotů, výměna se uskuteční při zastávce v boxech,“ popsal Volovecký.

Rychlostní rozdíly mezi vozy ve startovním poli vycházejí z jejich různých konstrukčních koncepcí. K vyrovnání těchto rozdílů slouží systém zátěží, takzvaný Balance of Performance. „Často se tak stává, že v rozdílu jedné vteřiny se pohybuje až 20 vozů, což zajišťuje velmi těsné souboje a vystupňuje dramatičnost závodů. Divákovi se tak nabízí jedinečný zážitek, srovnatelný například s pohledem na vyhrocené řeže okruhových tahačů,“ doplnil generální ředitel autodromu.

Ve startovním poli se objevují profesionální tovární jezdci, gentlemani i bývalí piloti formule 1. Plejádu evropských jezdců pak doplňují například Američani či Jihoafričani. Někteří z nich se účastní také prestižní speciální série závodů cestovních vozů s třiatřicetiletou historií Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft (DTM). Mostecký závod bude v sezoně 2018 druhou zastávkou seriálu ADAC GT Masters, který začíná na trati Oschersleben nedaleko německého Magdeburgu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!