Verva Litvínov hlásí: Extraliga je zachráněna!

0
2019

Až v desátém kole baráže o extraligu si mohli všichni fanoušci HC Verva Litvínov oddechnout. Žluto – černým se totiž podařilo nejen porazit v tomto utkání hostující Karlovy Vary, ale hlavně zachránit se v extralize. Úřadující mistr tak definitivně zažehnal všechny chmury a do posledních zápasů baráže už může jít v klidu a s jistotou, že také v nadcházející sezoně bude mezi českou hokejovou elitou. Litvínov vyhrál nad Energií Karlovy Vary 3:2.

„Začátek zápasu jsme měli dobrý, ale asi jsme chtěli dát hezčí branku, než je zdrávo… A bohužel jsme pak prohrávali 0:2. V kabině jsme si řekli, že pokud chceme hrát na hezké branky, můžeme klidně prohrát 0:4. Ve druhé třetině jsme měli enormní tlak a využili šance. Mohli jsme jich využít i víc. Jsme rádi, že se v mužstvu našla síla to otočit a vyhráli jsme. Sezona celkově nebyla vůbec jednoduchá. Je to pro nás obrovská zkušenost a nikomu nepřeji zažít to, že z mistrovské sezony hrajete v baráži o přežití v extralize. Děkuju klukům, že zabojovali a extraligu jsme udrželi,“ řekl po utkání asistent domácího trenéra Jiří Šlégr.

HC Verva Litvínov – Energie Karlovy Vary 3:2 (0:2, 2:0,1:0). Branky a nahrávky: 32. Duda (Lukeš, Kubát), 40. Duda (Hanzl, Kubát), 48. Pavlík (Kubát, Lukeš) – 17. T. Rohan (V. Tomeček, M. Rohan), 20. Marosz (V. Tomeček). Rozhodčí: Fraňo a Hejduk. Vyloučení: 3:6, navíc Sklenička (L) 2+2 min., Koblasa 2+10 min. za naražení zezadu, Sičák (oba KV) 2+10 min. nesportovní chování. Využití: 3:0. Zásahy brankářů: Janus 14 – Závorka 47. Diváci: 5 329. Sestava HC Verva Litvínov: Janus – Kubát, Sklenička – Pavelka, Pavlík – Kokeš, Gula – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Trávníček – Hořava, Pšurný, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!