Chystáte se do zasněžených hor? Natankujte si naftu pro silné mrazy

0
1024

Všech čtyři sta čerpacích stanic společnosti Benzina je připraveno na zimu. Během listopadu byly vybaveny zimní verzí naftového paliva EFECTA Diesel s parametrem filtrovatelnost -20 °C. Na 338 čerpacích stanicích mohou řidiči od začátku prosince navíc natankovat také zimní verzi prémiového paliva Verva Diesel, která má díky speciální aditivaci posíleny nízkoteplotní vlastnosti, a tudíž u ní parametr filtrovatelnost dosahuje až -26 °C. Řidiči plánující cestu do hor by měli tankovat toto palivo. Na čerpacích stojanech je označeno sloganem Nafta pro silné mrazy.

Pokud teploty klesají hluboko pod bod mrazu, měli by řidiči s dieselovým motorem tankovat rovnou palivo Verva Diesel. Trochu vyšší cena oproti běžné zimní naftě se totiž v mrazech dvojnásobně vyplatí. „Verva Diesel si uchovává i během tuhé zimy všechny své prémiové vlastnosti – zvyšuje výkon, má posílenou mazivost a díky tomu přináší úsporu provozních nákladů. Navíc je ale díky speciálním aditivům filtrovatelná až do -26 °C. To znamená, že ani v nejtužších mrazech by řidiči neměli mít problém vůz nastartovat a vyrazit na cestu v případě, že správně pečují o palivovou soustavu a filtry svého automobilu,“ vysvětluje Jakub Drastík, vedoucí odboru kvality z Benziny.

I zimní verze standardní nafty EFECTA Diesel, kterou Benzina na svých čerpacích stanicích nabízí již od listopadu, splňuje normy předepsané pro zimní naftová paliva a je plně dostačující zejména pro nehorská území České republiky a během teplot, které nepřekročí obvyklé zimní hodnoty. Pokud ale řidiči vyráží do hor, měli by natankovat Vervu. „Když natankujete plnou nádrž v Praze a vyrazíte do Krkonoš a v nádrži budete mít jen běžnou naftu, můžete mít v extrémně chladných podmínkách, kdy teploty klesnou k mínus třiceti, potíže. Plánujete-li tedy pobyt v horách, dopřejte svému autu Vervu a budete mít klid,“ doporučuje Jakub Drastík.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!