Výstava Trakotové armády se pro velký zájem prodlužuje

0
935

Plakat_TA koment.prohlídky PRODLOUŽENOMostecké muzeum prodlužuje pro velký zájem jedinečnou výstavu TERAKOTOVÁ ARMÁDA. Výstavu je možné vidět až do 28. února 2018.

Výstavu shlédlo již přes 9 000 návštěvníků. Po celou dobu trvání výstavy se pořádají komentované prohlídky, na které je nutné si předem zarezervovat lístky na tel. Čísle 604 162 877, nebo na e-mailu info@muzeum-most.cz. Výstava se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a podpořil ji Ústecký kraj. Má dále záštitu Ministerstva pro místní rozvoj ČR a CzechTourism pro rok 2017. Poskytovatelem výstavy je GOVIN, s. r. o.

CO JE TERAKOTOVÁ ARMÁDA

Plakat_TA_výstava PRODLOUŽENOPrvní čínský císař Čchin Š‘-chuang-ti dokázal v roce 221 př.n.l. sjednotit Čínu a ukončit období chaosu mezi čínskými státy. Ještě během jeho života začali jeho poddaní stavět masivní pohřebiště, střežené obrovskou armádou z vypálené hlíny – terakoty. Osm tisíc vojáků v životní velikosti ho mělo chránit a pomoci mu udržet si sílu i v posmrtném životě. Toto pohřebiště bylo největším svého druhu na světě a někdy bývá označováno jako osmý div světa. Výstava představuje 64 certifikovaných replik soch bojovníků v životní velikosti, 2 sochy koní, zbraně a repliku bojového vozu, doprovází ji filmový dokument.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!