Hejtman ocenil dva kulturní Mostečany

0
1216

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček ocenil v mosteckém divadle celkem pět osobností, které se významně aktivně podílejí na kulturním životě v regionu. Mezi nimi i dva muže z Mostu.

Ocenění v podobě medaile převzali dva Mostečané – Petr Macek, majitel koncertní umělecké agentury MMMM a Václav Hofmann, jednatel Městského divadla v Mostě. Hejtman dále ocenil teplického klavíristu Michala Maška, zpěváka, umělce, pořadatele akcí Antonína Moravce a dirigenta a ředitele Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem Miloše Formáčka.

Medaile hejtmana je oceněním, kterým hejtman vyjadřuje uznání aktivní činnosti zaměřené na různé oblasti lidského života. Medaile se uděluje zejména těm, kteří svojí prací významně přispěli k rozvoji nebo propagaci kraje, řešení mimořádných situací, úspěšné reprezentaci kraje atd. Medaile hejtmana může být také udělena jako projev úcty, jako pamětní medaile, medaile za odvahu, hrdinství, za zásluhy nebo za další významnou činnost. Oceněné navrhl Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!