Z jednání mezibořského zastupitelstva

0
1660
V Meziboří je bezpečno

Zprávu o stavu bezpečnosti přednesli mezibořským zastupitelům velitelka Policejní stanice Meziboří Miluše Mojžíšová a vedoucí územního odboru Jiří Volprecht. O bezpečnost ve městě se stará jedenáct policistů Policejní stanice Meziboří. V loňském roce se jim podařilo objasnit 46 trestných činů z 66, které byly na území Meziboří spáchány. Oproti předchozímu roku došlo k poklesu na úseku majetkové trestné činnosti, a to zejména u krádeží vloupáním do zahradních chat, garáží, osobních motorových vozidel a jiných objektů. „Začátkem loňského roku došlo k opakovaným vloupáním do sklepů a garáží a krádežím jízdních kol. Tyto případy se podařilo objasnit a některá kola vrátit majitelům,“ uvedla Miluše Mojžíšová. „Nejčastějším předmětem, který se v loňském roce kradl, byl mobilní telefon. V okrese bylo ukradeno 469 mobilů za dva a půl miliónu korun,“ prozradil zastupitelům Jiří Volprecht. Miluše Mojžíšová pak zastupitele informovala o tom, že z Meziboří odešel jeden policista, ale okamžitě ho nahradila policistka z Litvínova. „Velmi dobrá spolupráce je s Městskou policií Litvínov. Strážníci nám ve městě pomáhají, když řešíme případy mimo Meziboří. Hodně nám pomáhá také kamerový systém,“ chválila Miluše Mojžíšová litvínovské kolegy. Starosta města Petr Červenka pak policistům za práci poděkoval.

Město pořídí novou odrazovou zeď

Zastupitelé schválili nákup nové odrazové zdi pro oddíl tenisu. Jedná se o dva kusy mobilní zdi. Dále město pořídí oplocení nohejbalového hřiště. Oba požadavky nebyly zaneseny ve schváleném rozpočtu. Proto zastupitelé navýšili účet vedlejší hospodářské činnosti o 50 tis. Kč.

Občané žádají oplocení hřiště

Na závěr jednání zastupitelů se rozproudila diskuze o možném oplocení herních prvků v ulici Svahová. Dotaz na další osud herního plácku vznesla občanka Kamila Lahmerová. „Zajímalo by mě, jaký má město s tímto prostorem další záměr. Proslýchá se, že tu město plánuje vybudovat parkoviště,“ obrátila se na starostu Kamila Lahmerová. „V minulosti jsme řešili podobný návrh, že by se hřiště přesunulo a vybudovalo se tu parkoviště. Od tohoto úmyslu jsme ale ustoupili. V současné době nemá město s tímto prostorem žádný záměr,“ uvedl starosta Petr Červenka. Kamila Lahmerová si pak také postěžovala na pejskaře, kteří v těchto místech, kde si hrají děti, venčí své psy a nereagují ani na upozornění rodičů. „S pejskaři je problém. Pomozte nám s nimi. Pokud se něco takového stane, volejte Policii ČR,“ požádal Petr Červenka. Podle některých zastupitelů by bylo nejlepším řešením hřiště oplotit. „Všechna dětská hřiště v Meziboří jsou oplocena. Ve Svahové ulici se jedná o oddechovou zónu,“ vysvětlil vedoucí Technických služeb Meziboří Pavel Esop. O dalším osudu oddechové zóny, případně jejím oplocení rozhodnou úředníci v nejbližší době. Podle vyjádření zastupitelů ale není na pořadu dne rušit herní prvky v těchto místech.

Sdílejte
Předchozí článekChodník se opraví
Další článekDivadlo jen města

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!