Vlastníci kulturních památek mohou do konce února žádat o dotaci

0
911
Sejmutí sochy

Vlastníci kulturních památek mohou prostřednictvím obcí žádat o finanční podporu v rámci dotačního programu vyhlášeného Ministerstvem kultury. Žádosti je možné podávat do konce února a to pouze na projekty zahájené i ukončené v průběhu letošního roku.

 

 

 

Na památky v Mostě a obcích v jeho správním obvodu byla pro letošní rok ministerstvem vyčleněna celková částka 447 tisíc korun. Příspěvky jsou proto určeny především na obnovu kulturních památek menšího rozsahu a poskytovány budou na jejich stavební obnovu a restaurování. Nelze je naopak čerpat na modernizaci objektů, provizorní opatření nebo na zpracování projektových dokumentací. Minimální výše příspěvku z dotačního programu činí 50 tisíc korun a vlastník památky se na obnově musí podílet 20 % z celkových nákladů projektu. Realizace projektů musí být zahájena i ukončena v letošním roce.

Žádosti se všemi potřebnými přílohami je nutné odevzdat na podatelnu Magistrátu města Mostu nejpozději do 28. 2. 2018. Ještě před tím je doporučujeme konzultovat se zaměstnanci památkové péče magistrátu. Na rozdíl od předchozích let vyhlašuje ministerstvo pouze jedno kolo přijímání žádostí.

Podrobnější informace o dotačním programu „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“ včetně potřebných formulářů najdou zájemci na webu Ministerstva kultury.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!