V nezaměstnanosti Mostecko drží stále smutné prvenství

0
1055

Nezaměstnanost v Ústeckém kraji od konce loňského roku vzrostla. Situace je ze všech okresů kraje nejhorší stále na Mostecku. Bez práce tu je více než pět a půl tisíce lidí a nezaměstnanost tu přesahuje hranici sedmi procent, což je nejvíce z celé ČR.

K poslednímu měsíci roku eviduje stánek nezaměstnaných v Ústeckém kraji na 31 522 osob bez práce. Je to nárůst o 1,6 procent, celkově je to o téměř pětistovku lidí bez práce více než v předešlém měsíci. Klesl zároveň i počet hlášených volných pracovních míst o jedno procento na 10 808 míst a podíl nezaměstnaných osob vzrostl na 5,4  procent.

Na Mostecku je ke stejnému datu hlášeno 5 655 uchazečů o zaměstnání, je to 7,27 procenta nezaměstnaných a Mostecko stále drží prim nejen z okresů v rámci celého Ústeckého kraje, ale i co se týče celorepublikového průměru. Na druhém místě z okresů Ústeckého kraje se s mírou nezaměstnanosti za Mostem drží Chomutov s 5,94 procenty a Ústí nad Labem s 5,92 procenty. Podíl nezaměstnaných stejný nebo vyšší než republikový průměr vykázalo ale všech sedm okresů Ústeckého kraje. Nejnižší podíl nezaměstnaných byl zaznamenán v okresech Litoměřice (4,0 %) a Teplice (4,0 %).

V průběhu měsíce bylo v celém Ústeckém kraji nově zaevidováno 3 802 osob. Ve srovnání s minulým měsícem to bylo méně o 319 osob. Z evidence během měsíce odešlo celkem 3 303 uchazečů (ukončená evidence, vyřazení uchazeči). Bylo to o 1 979 osob méně než v předchozím měsíci.

Kraj evidoval v posledním měsíci roku 10 808 volných pracovních míst. Jejich počet byl
o 104 nižší než v předchozím měsíci. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 2,9 uchazeče, z toho nejvíce v okresu Ústí nad Labem (5,9) a nejméně v okresu Teplice (1,7).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!