Jak to válí mladí mistři tance z Mostu…

0
1717

Veleúspěšnou uplynulou sezonu má za sebou Taneční studio Kamily Hlaváčikové. V roce 2017 se mu totiž podařilo obhájit titul mistra České republiky, vybojovat tituly mistra Evropy a mistra světa. Kromě početné sbírky titulů a medailí, získali nejen „profi“ tanečníci z mosteckého tanečního studia i další cenné úspěchy a rozšířili sbírku pohárů za své taneční umění a kreativitu.

To NEJ od ČR, přes Evropu až do světa

Mezi největší úspěchy tanečních profesionálů z řad dětí a mládeže z Tanečního studia Kamily Hlaváčikové patří loňská obhajoba titulu mistra ČR, která se uskutečnila v květnu v Mladé Boleslavi. Titul mistra republiky vybojovala skupina děti v disciplíně Latino formace s choreografií Jdeme na párty a také Mažoretky s choreografií Alenka (práce s hůlkou). Kromě toho si odtud mostečtí tanečníci odváželi i druhá a třetí místa.

Posun o stupeň výš znamenalo i následné říjnové mistrovství Evropy a mistrovství světa v polské Varšavě. „Tady zabodovaly všechny naše profi skupiny. Všichni stáli na stupních vítězů. Titul mistra Evropy si odtud z velké konkurence odvezla Nela Kolínková v sólo disciplíně,“ pochlubila se majitelka stejnojmenného tanečního studia a choreografka Kamila Hlaváčiková. V sólových tancích zde uspěla také Marie Anna Hellmichová, Natálie Masopustová, Anna Ptáčková a Mia Holčáková, které stály na stupních vítězů. Stejně tak na bedně stály v kategorii junior a mládež i Dáša Buchtelová, Nikol Veselá, Michaela Matějovicová a Pavlína Černá. „První místo a titul vybojovaly ze skupin také Roztleskávačky s choreografií Avengers, další první místo vybojovali děti a junioři s choreografií La revolucion, s kterou slavíme velké úspěchy,“ doplňuje Kamila Hlaváčiková.

Mistrovství světa v Liberci, které se konalo na závěr roku, v listopadu, znamenalo další úspěchy na stupních vítězů a titul mistra světa. „Byla zde opravdu velká konkurence. Stali jsme se jediní z ČR mistry světa. V Duo disciplíně ho vybojovaly Natalie Anne a Sophie Elen Kučabová – a to v kategorii Contemporary (výrazový tanec, balet, gymnastika a show v jednom, pozn.),“ vyjmenovala majitelka studia. Na druhém místě MS skončila Nikol Veselá (Karibik show sólo), Nela Kolínková a Anna Ptáčková se umístily v kategorii sólo Latino na třetím místě. Anička měla ve své disciplíně 54 konkurentek. „Je to velký úspěch. Stejně tak i páté místo v Contemporary Marie Anny Hellmichové, která měla ve své třídě neskutečně silnou konkurenci,“ shrnula úspěchy Kamila Hlaváčiková.

Chuťovky na závěr roku…

Sezonu 2017 zakončilo taneční studio pohárovou soutěží ve Cvikově. I když nešlo o medaile a tituly, přesto zde vyhrály všechny skupiny a kategorie. „Na rozdíl od mistrovství, kde jsou naši soutěžící velmi stresovaní, pohárové soutěže si vyloženě užívají. Proto jsem ji zařadila na konec roku,“ říká Kamila Hlaváčiková. Na úplný závěr roku nechyběla ani vánoční besídka, kde se slavily všechny dosažené úspěchy. Myslelo se ale i na dobrou věc. Mladí tanečníci, rodiče a lektoři uspořádali i sbírku pro opuštěné psy a kočky a do útulku odvezli dobroty, které jim pořídili. Stejně tak uspořádali sbírku víček z PET lahví, které budou znamenat i finanční obnos pro Elišku. „Sbírali jsme je asi rok a přemýšleli kam s nimi a pak jsme se rozhodli, že je věnujeme nemocné Elišce,“ doplnila Kamila Hlaváčiková.

S hůlkou se dřív jen točilo – dnes to chce zázraky

S uplynulou sezonou je majitelka tanečního studia spokojená. Některé úspěchy ji dokonce prý i zaskočily a příjemně překvapily. „Například Roztleskávačky, které předtím tolik úspěšné nebyly, na ME a MS zamakaly a předvedly, že si tento titul opravdu zaslouží. Záleží také velmi i na choreografiích a naše trenérky se opravdu snažily a daly si záležet. Potěšily nás mimo jiné i Mažoretky. I ty jsou velké tanečnice. Kromě všeho ostatního musí umět i s hůlkou, což je dnes mnohem náročnější. Dřív se s ní jen točilo a dnes se s ní musí umět zázraky – ať už jde o točení hůlkou kolem pasu, hlavy, prstů, kolem ruky apod.,“ hodnotí majitelka tanečního studia loňské úspěchy. Bodovaly ale i hobby týmy a skupiny. Například Kalamitky (hendikepovaní) si přivezly ceny z festivalových přehlídek, úspěch zaznamenaly například na Hájském kohoutu apod. „A ještě bych chtěla zmínit úspěchy i našich nejmladších ‚profi‘ tanečnic a tanečníků. Nevětší úspěch měla sedmiletá Ema Holečková, která poprvé získala třetí místo na MS v sólu v disciplíně Contemporary. Je vidět, že zapojovat se začínají i nejmenší,“ vyzdvihla majitelka studia TSKH.

Bojovat o tituly se bude i letos

Svěřenci Kamily Hlaváčikové a jejího týmu lektorů budou bojovat o tituly pochopitelně i letos. Před sebou mají ale už teď spoustu práce a dřiny. Letos je v plánu jak účast na MČR, tak i na ME a MS, které se letos uskuteční ve Španělsku. Chybět nebudou ani další soutěže, mezi nimi i mezinárodní soutěž v Maďarsku apod. „Díky tolika umístěním a titulům jsme dostali pozvání i na mistrovství světa do Španělska. Pro nás to ale bude znamenat zajistit sponzory, protože bez toho bychom to nezvládli. I loňské soutěže, a to právě ty nejvyšší a nejprestižnější, jsme mohli absolvovat díky našim sponzorům a partnerům, kterým bych chtěla velmi poděkovat – zejména městu Most a také Ústeckému kraji,“ poděkovala za podporu Kamila Hlaváčiková.

Překvapení, které vyrazí dech…

Překvapením a zároveň odměnou pro všechny je pak společný koncert, který taneční studio pořádá už pravidelně pro své příznivce a přátele v Městském divadle v Mostě. „Letos se tento koncert bude konat v květnu, u příležitosti Dne matek, jako dárek pro maminku. Na tento koncert připravujeme velice zvláštní společnou choreografii. Myslím, že to bude něco, co všem vyrazí dech! Sníme o tom s lektorkami léta, ale neměly jsme zatím odvahu se do tohoto projektu pustit. Teď jsou už ale děti vytancovanější a dnes už si to, myslím, můžeme dovolit. S touto choreografií MIX bych pak chtěla získat i nějaké tituly. Víc ale zatím prozrazovat nebudu,“ láká Kamila Hlaváčiková na koncert všech členů tanečního studia, tedy nejen „profi“ skupin, ale i hobby týmů, hendikepovaných, včetně rodičovského týmu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!