Taxík Maxík v Mostě už „frčí“, za pár dnů ho využily desítky seniorů

0
1055
edf

Už více jak tři desítky seniorů využilo za prvních deset lednových dní novou službu, kterou provozuje Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Taxík Maxík vyrazil do mosteckých ulic poprvé 2. ledna. Jeho služeb využívají klienti každodenně, vyjma sobot, nedělí a svátků.

První den provozu svezl taxík celkem dva seniory a účel cesty obou pasažérů byl lékař. Taxík Maxík využívali senioři i v dalších dnech, a to včetně doprovodu. Nejvíce byl zatím Taxík Maxík vytížen 10. a 4. ledna 2018. Čtvrtý lednový den svezl celkem osm pasažérů, 10. ledna to bylo dokonce 14 pasažérů. Nejčastěji využívají senioři taxík k lékaři, ale také když vyráží za nákupy či za trávením volného času. „Klienti si službu nejčastěji objednávají telefonicky předem, ale je možné zavolat taxík i bez objednání. Pak ale záleží na tom, zda je právě vytížený. Vždy je lepší si vůz předem objednat. Myslíme si, že taxík bude mít u nás své uplatnění, což dokládá jeho využití hned od prvních dnů provozu,“ hodnotí první dny provozu služby ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Taxík Maxík je určen pro mostecké seniory a hendikepované občany s trvalým bydlištěm v Mostě. Službu financuje město Most a provozuje dopravní podnik.

Klienti, kteří taxík využijí, musejí mít trvalý pobyt v Mostě a být starší 70 let, nebo být držiteli průkazu ZTP/ či ZTP/P. Za jednu jízdu taxíkem, která může trvat maximálně 30 minut, zaplatí 30 Kč. S přepravovaným seniorem může jet jedna osoba jako doprovod, která také zaplatí zvýhodněné jízdné ve výši 30 Kč. Taxík Maxík lze objednat telefonicky na čísle 778 76 76 76 nebo mailem taxikmaxik@dpmost.cz nejméně jeden pracovní den předem. Taxík Maxík poskytuje služby seniorům ve všední dny od 7 do 15 hodin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!