Autobusové zastávky se opraví

0
3304

V Mostě se budou opravovat autobusové zastávky. První by na řadu měly přijít zastávky v ulici Topolová, Pod Lajsníkem a v Rudolické ulici.

Společnost euroAWK letos v Mostě zrekonstruuje na své náklady čtyři čekárny městské hromadné dopravy. Nové budou dvě zastávky v Topolové ulici a po jedné v ulicích Pod Lajsníkem a Rudolické. „Město bude v ulici Topolová rovněž rekonstruovat obě zastávky. Budeme zde měnit zálivy. Ty by měly být ve vozovkové části vybudovány z panelů,“ doplnil náměstek primátora Marek Hrvol. Panely by tak měly nahradit současný povrch zastávek vybudovaný z dlažebních kostek. Střechy zastávek pak zrekonstruuje společnost euroAWK. „Povrch vozovky v Topolové ulici se rekonstruoval z části už v loňském roce. Před zastávkami jsme ale skončili. Budeme je provádět obdobně jako zastávky v ulici Skupy, kde se tyto panely velmi osvědčily a navíc se nám i velmi líbí,“ komentoval chystanou opravu primátor Jan Paparega.

S opravami zastávek chce město pokračovat i v následujícím roce. „Příští rok by se měla rekonstruovat autobusová čekárna autobusu u Bati, dvě zastávky u Kahanu a čtvrtá v ulici J. E. Purkyně u nemocnice,“ doplnil dále náměstek Hrvol. Město Most má přitom v plánu obnovit zastávky u Kahanu, ostatní by měla zrekonstruovat opět soukromá společnost.

Současně by se měly z některých zastávek také odstranit novinové stánky, které jsou podle vedení města už za zenitem. Navíc zájem nájemců o ně opadá. „Tam, kde nemáme dlouhodobé nájemce, novinové stánky postupně zmizí. Jedná se o zastávky, které bude rekonstruovat společnost euroAWK,“ potvrdil Marek Hrvol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!