Příměstské tábory v Obrnicích oslaví kulaté jubileum

0
1156

Už podesáté uspořádá obec Obrnice v letošním roce letní příměstský tábor pro děti. Tábory organizuje ve spolupráci s komunitním centrem občanského sdružení Duhovka. Jejich cílem je, aby děti a mladí lidé v obci strávili volný čas v době prázdnin pokud možno efektivně a smysluplně.

Organizátoři podle obrnického starosty Stanislava Zaspala nezapomínají vedle pestrého programu volnočasových aktivit ani na prevenci a výchovu. “Tábor si děti i jejich rodiče velmi oblíbili. Chlapce a dívky z rizikového prostředí se daří alespoň na čas chránit od negativních vlivů rodiny či jejich vrstevníků. Dobu v táboře navíc tráví smysluplně a aktivně. Sport, tanec, hudba či výtvarný projev doplňují besedy a přednášky zaměřené na prevenci závadového chování a dodržování společenských norem a konvencí,“ upřesnil.

Stejně jako každým rokem chce obec financovat náklady na upořádání tábora ze státní dotace. „Z programu prevence kriminality ministerstva vnitra požádáme o příspěvek ve výši 120 000 korun. Jednou z podmínek získání dotace je spolufinancování alespoň třetiny nákladů, v tomto případě jde o zhruba 36 000 korun. Pokud budeme úspěšní, vyčleníme potřebné peníze z rozpočtu,“ upřesnil starosta.

V minulosti byly Obrnice úspěšné v čerpání příspěvků z programu prevence kriminality ministerstva vnitra i u řady dalších projektů. Byly zaměřeny například na podporu činnosti asistentů prevence kriminality v obci či domovníků v panelových domech s obecními byty.

Více informací:

Starosta Obrnic Stanislav Zaspal, tel.: +420 476 118 131, 724 179 647

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!