Děti budou odpočívat u bublinkového sloupu

0
1214

Děti ze Základní školy speciální a Praktické školy v Litvínově budou odpočívat u vodního bublinkového sloupu. Škola jim tento relax dopřeje díky finančnímu daru.

Nadace Charta 77 darovala Základní škole speciální a Praktické škole Litvínov 25 990 korun. Za peníze škola dětem koupí vodní bublinkový sloup do snoezelenu. „Jedná se o relaxační místnost, kde si mohou děti lehnout, odpočinout a načerpat nové síly,“ vysvětlila místostarostka Erika Sedláčková.

Prostor pro snoezelen musí být vybavený speciálními technickými pomůckami k multismyslové stimulaci. Tyto speciální pomůcky a zařízení zahrnují například bublinkové válce, hvězdné nebe, projektory s olejovými nebo tematickými kotoučky, optická vlákna, aroma lampy, zrcadlové koule, speciální pohodlný měkký nábytek, vodní postele a další. Tato terapie je vhodná pro osoby s tělesným či mentálním postižením, s vývojovými poruchami, autistické, s demencí, s poruchami učení a chování a jinými psychickými problémy. Metodu snoezelen lze označit jako terapii, slouží pro podporu vnímání, relaxace, rozvíjí představivost, navazuje a upevňuje sociální vztahy a komunikaci. Slouží také jako podpůrné pedagogické opatření.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!