Dnes: Černí andělé proti Slovenkám

0
3017

Dnes (v sobotu 23. dubna od 18 hodin) se ve sportovní hale v Mostě odehraje poslední 26. interligové kolo, ve kterém Černí andělé doma přivítají slovenský celek HK Slovan Duslo Šaľa. „V posledním interligovém kole před play-off nám jde především o napravení reputace po našem katastrofálním výkonu během druhého poločasu se Slavií. Před domácím publikem tak chceme odčinit a napravit tento náš velmi špatný výkon. Šalu známe velmi dobře. V současné době si soupeř udržuje dobrou formu, což dokazuje vítězství v předešlém 24. kole v Porubě. Očekáváme těžký zápas, ve kterém chceme pochopitelně vyhrát,“ říká Peter Dávid, trenér DHK Baník Most.

PLAY-OFF

Interligové medaile jsou již rozdělené. Zlato potřetí v řadě – a v předstihu – obhájily házenkářky týmu Iuventa Michalovce. Bojem o stříbro pak byl náš poslední zápas se Slavií, jehož hráčky byly v závěru zápasu těmi štastnějšími. Na nás tak po loňském interligovém stříbru zbyl letos bronz, který jsme přidali k už dříve získanému prvenství v Českém poháru žen. Slavia se tak v semifinále play-off utká s Olomoucí nebo Zlínem. Tyto dva celky si to v sobotu rozdají v přímém souboji o poslední postupové místo. Postavení v tabulce říká, že pro postup musí Olomouc vyhrát jakýmkoliv výsledkem, případně postačí i remíza. Naopak Zlín postoupí do play-off jakýmkoliv vítězstvím. Našim semifinálovým soupeřem se stala Poruba, se kterou jsme se letos střetli 3krát, a to ve 3. kole, kdy jsme ji doma porazili 27:23, v 16. jsme v Porubě remizovali 27:27 a pak ve finále poháru v Porubě, které skončilo našim vítězstvím 27:19. Ziskem pohárové trofeje jsme obhájili náš loňský a předloňský triumf.

Pro české play-off byly stanoveny termíny 30. 4. ⓓ 1. 5. a 7. – 8. května 2016 a bude hráno na dvě vítězná utkání. Černí andělé začínají semifinále 30. dubna v Porubě. Odveta se pak hraje v Mostě v sobotu 7. května. Případný třetí zápas je naplánován v Mostě 8. května.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!