Ústecká nemocnice má novou, moderní dětskou rehabilitaci

0
1763

Krajská zdravotní, a. s., pokračuje v modernizaci prostor dětského pavilonu ústecké Masarykovy nemocnice, a to dětskou rehabilitací, vzniklou ve zrekonstruované části pavilonu. Zrekonstruovaná dětská rehabilitace nabízí lepší uspořádání prostor pro děti a jejich doprovod včetně nového, moderního vybavení fyzioterapie i ergoterapie. Rekonstrukční práce proběhly v tomto rozsahu v prostorách dětského pavilonu ústecké Masarykovy nemocnice po více než dvaceti letech, tedy poprvé od doby výstavby tohoto komplexu.

Předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Jiří Novák uvedl, že modernizace dětské rehabilitace navázala na první etapu rekonstrukce dětského pavilonu, která proběhla v ústecké Masarykově nemocnici v loňském roce. „Rekonstrukci dětské rehabilitace jsme rozdělili do dvou etap. V první etapě jsme zrekonstruovali lékařské pokoje a ambulance. V druhé etapě jsme zrekonstruovali prostory pro ambulantní pacienty. Obě etapy na sebe navazovaly, aby se stavební práce co nejméně dotkly provozu dětského pavilonu,“ řekl Jiří Novák. „Nejde však o poslední investici v rámci rekonstrukce dětského pavilonu ústecké Masarykovy nemocnice. Zamýšlíme zateplení celé budovy včetně výměny oken a dveří, které dosud nebyly vyměněny v rámci dílčích rekonstrukcí, kterou je například ta právě ukončená. V rámci další modernizace dětského pavilonu plánujeme také rozšíření budovy o jedno patro, ve kterém by nově vznikly administrativní prostory zdravotnického personálu včetně zasedací místnosti, spisovny, skladových prostor, kuchyňky, hygienických zařízení a komunikační prostory, čímž se nám uvolní stávající prostory pro další zlepšení prostředí pro poskytování zdravotní péče,“ dodal předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s.

Celkové náklady na rekonstrukci dětské rehabilitace ústecké Masarykovy nemocnice a přilehlých prostor přesáhly 1,8 milionu Kč. „Rekonstrukční práce včetně vybavení prostor novým zařízením, provedeným v moderním vzhledu odpovídajícímu požadavkům a standardům doby, byly hrazeny výhradně ze zdrojů Krajské zdravotní. Další plánované investice pak opět počítají jak se zdroji od Ústeckého kraje, tak se zdroji dotačními,“ dodal Petr Fiala.

Ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Josef Liehne řekl, že letošní rok je rokem významného rozvoje rehabilitačního oddělení. „Po uvedení do provozu přístroje pro roboticky asistovaný nácvik chůze dnes otevíráme zrekonstruované rozšířené prostory dětské rehabilitace. Před dokončením je projekt na vytvoření nové stanice rehabilitačního oddělení v pavilonu T, čímž Krajská zdravotní, potažmo Masarykova nemocnice, získá dalších 25 lůžek a bude tak moci navýšením rehabilitačních lůžek lépe zabezpečit návaznou  péči pro pacienty léčící se v našem Komplexním cerebrovaskulárním centru,  traumacentru a po ortopedických operacích,“ uvedl Josef Liehne.

Primář Rehabilitačního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Pavel Maršálek k novým prostorám dětské rehabilitace uvedl, že za vyzdvihnutí stojí nové ambulance pro ergoterapii. „Zlepšilo se hlavně prostředí pro děti, které je více podobné domácímu, což u malých pacientů navozuje větší pocit bezpečí. Výhodou také je, že prostory dětské rehabilitace jsou ve stejném pavilonu jako ostatní dětská oddělení ústecké Masarykovy nemocnice,“ pochvaloval si Pavel Maršálek.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!