Čísla jsem si prostě prohodila, říká Kostelná

0
1469
Jednou z nových tváří v týmu Černých andělů je Katarína Kostelná. Do Mostu přišla z Trenčína a poprvé se mosteckému publiku představila v utkání s Larvikem. Jak si v Mostě zvyká a kdo vlastně rozhodl o tom, že se bude věnovat házené, prozradila v krátkém rozhovoru.
Bylo náročné odejít zrovna do Mostu, který není zrovna blízko?
Nebylo to lehké, přece jen je to z Trenčína dálka, ale celkem rychle jsem si zvykla. Mám štěstí i v tom, že jsme sem šly s brankářkou Kristýnou Opátovou společně, takže člověk není sám v úplně neznámém prostředí. Trošku sehrálo roli i to, že jsou tu i další hráčky ze Slovenska a také trenéři. Hlavně jsem si ale řekla, že chci zkusit něco nového, bude to pro mě nová zkušenost, navíc v týmu, kde jsou výborné, zkušené hráčky. Ani rodiče mi nijak nebránili, naopak, řekli, že se můžu rozhodnout sama.
V čem je zásadní rozdíl mezi Mostem a Trenčínem?
V Trenčíně jsme byly hlavně mladé hráčky, které spolu začínaly už jako malé a byly jsme pořád spolu. Neměly jsme mezi sebou zkušenější hráčky, které by nás táhly a hlídaly, abychom v důležitých momentech nic nezkazily a neudělaly chybu. Na druhou stranu třeba na tréninkovou zátěž jsem si v Mostě zvykla rychle, jsem ze sportovního gymnázia zvyklá i na ranní tréninky.
Premiéru před mosteckým publikem jste si odbyla rovnou v Evropském poháru proti Larviku. Jaký to byl zážitek?
Bylo to naprosto super. Já během utkání vnímám i atmosféru v hale a je vždycky úplně úžasné, když je plná hala a lidé křičí a povzbuzují vás. Možnost zahrát si Evropský pohár je skvělá a vlastně také hrála roli v tom, že jsem přišla do Mostu. Chtěla jsem vyzkoušet i něco jiného, nejen MOL ligu. Zahrát si i proti tak vyspělým týmům z celé Evropy, jako je třeba právě Larvik. Hrozně si tyhle zápasy užívám a těším se na ně.
Na andělském dresu nosíte číslo 81. Má pro vás nějaký speciální význam?
Už odmalička jsem měla na dresu osmnáctku a tak nějak se to se mnou táhlo, ale nemělo to žádný speciální význam. Když jsem přišla sem, osmnáctka byla obsazená, tak jsem si ta čísla prostě jen prohodila.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!