Kapitán Trávníček „vypoklonkoval“ rváče Hollwega

0
5829

Úřadující mistr konečně našel formu. V posledních třech zápasech bodoval, když dokázal dvakrát uspět na domácím ledě a v jednom případě naplno bodoval venku.

Sérii začal Litvínov doma s Hradcem Králové, kdy zvítězil 5:1.

„Poslední čtyři zápasy hrajeme agresivní hokej, který hrát chceme. První třetina nebyla z naší strany ideální, dost na můj vkus opatrná. Řekli jsme si pak v kabině, že se musíme víc tlačit do brány a výsledek se v podobě gólů dostavil. Ve druhé třetině jsme hráli dobře. Když tam padnou góly, tak se hráčům trošku rozvážou nohy a ruce. Začali jsme hrát takový lehčí hokej, který vypadal hezky. Dali jsme konečně nějaké góly z přesilovek, což rozhodlo,“ řekl po utkání asistent trenéra Jiří Šlégr.

Následovalo vítězství na ledě brněnské Komety, po kterém domácí kouč Hadamczik nabídl svou rezignaci. Verva porazila Komety 6:1.

„Zápas nám vyšel, dali jsme rychlý gól, kterým jsme soupeři vzali iniciativu. Hodně nám pomohla i druhá branka a hlavně pak dva rychlé góly v úvodu druhé třetiny. Ovšem právě ve druhé třetině měli domácí hodně šancí, které neproměnili. Skvěle nám zachytal brankář Petrásek, který nás v rozhodujících chvílích podržel a má velký podíl na našem dnešním úspěchu,“ komentoval zápas trenér Radim Rulík.

Do třetice Ropáci uspěli doma v duelu se Škodou Plzeň 3:1. V zápase diváci viděli množství šarvátek a dvě bitky. V obou byl hlavním aktérem z domácí strany kapitán Michal Trávníček. Na straně hostí nejdříve Johnson a potom známý bijec Hollweg. Ten však proti domácímu Trávníčkovi neuspěl. Dostal naložíno, a navíc prohrál i proto, že mu kapitán Vervy dokázal přetáhnout dres přes hlavu a srazil jej na led.

„Začali jsme opatrně, měli jsme myslím zbytečný respekt ze soupeře, který hrál kvalitní, jednoduchý hokej. V kabině jsme si řekli, že to musíme změnit a ve druhé třetině se to stalo. Začali jsme hrát hokej, co hrajeme už šestý zápas, vycházející z agresivity a zodpovědné obrany. Padly nám tak góly, pak přišlo praní a potyčky. To k tomu patří a divák to má rád. Soupeř, když prohrává, tak to zkusí touhle formou, to je logické. Ale nenechali jsme se úplně do toho vtáhnout, poprali jsme se a šli od toho. Výkon našeho brankáře je vynikající, to bych chtěl zmínit, protože už je to dlouhodobé. Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože chceme získávat co nejvíce bodů do konce základní části. Rvačka? Nebyla bůvhvíjak dlouhá, důležité je, že se kapitán za mužstvo postavil,“ řekl o střetnutí asistent trenéra Jiří Šlégr.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!