Poslední zápas sice prohráli, ostudu ale v Norsku Černí andělé rozhodně neudělali

0
934

Domácí norský Larvik, se kterým házenkářky DHK Baník Most sehrály poslední utkání ve skupině Evropského poháru EHF, prokázal své zkušenosti a na své palubovce Černé anděly porazil. Mostecké házenkářky si přesto ostudu neudělaly a favoritovi dlouho komplikovaly cestu za vítězstvím, když poločas dokonce vyhrály 17:16.

„V náš prospěch hrálo to, že už prakticky o nic nešlo. Na našem výkonu tak byla znát velká uvolněnost, nebyli jsme ničím svázáni a hráli velmi pohlednou házenou,“ chválil výkon mosteckých hráček jejich trenér Peter Dávid. Dařilo se navíc i točit sestavu na palubovce a dobře rozložit síly po celou hrací dobu. „Nakonec nás může prohra trochu mrzet, protože jsme většinu zápasu vedli, ještě pár minut před koncem jsme měli úspěch na dosah. Bohužel jsme si vybrali slabší chvilku a mezi čtyřiačtyřicátou a padesátou minutou nám zápas utekl. Přišli jsme o náskok a soupeř prokázal své zkušenosti. Hráčky si ale rozhodně zaslouží velkou pochvalu za svůj výkon. Za nasazení, s jakým utkání odehrály, i za uvolněnost, kterou na palubovce předvedly a výsledkem tak byla velmi pohledná házená,“ doplnil trenér.

Mostecký tým si ale splnil cíl, se kterým do Norska cestoval, tedy sbírat cenné evropské zkušenosti. A povedlo se mu také napravit dojem a zvednout si sebevědomí po domácím utkání se švédským Höörsem.

„V pondělí čeká hráčky lehký trénink a v úterý už konečně budeme moci absolvovat obvyklý, klasický trénink, na který jsme poslední dobou díky zápasovému vytížení neměli příliš prostoru,“ uzavřel při návratu z Norska trenér.

Skupinu D, kde hrál Baník, nakonec vyhrál právě norský Larvik se ziskem 9 bodů. Druhé skončilo Zalau (8 bodů), třetí Höörs se šesti body a tým Černých andělů pořadí uzavíral se ziskem jednoho bodu.

Larvik – DHK Baník Most 34:29 (16:17). Sestava a branky Mostu: Szarková 11, Kovářová 6, Janoušková 3, Stříšková 3, Chmelařová 1, Dvořáková K. 1, Dvořáková V. 1 Kostelná 1, Maňáková 1, Zachová 1, Bezpalcová, Buchnerová, Eksteinová, Müllnerová, Ulbertová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!