Autodrom dostal výjimku Zelenou dostaly i historické motocykly

0
636

Radní schválili společnosti Autodrom Most výjimku z obecně závazné vyhlášky o regulaci hlučných činností. Jedná se o obdobné závody, které město autodromu povolilo v rámci výjimky i v loňském roce.

„Dlouho jsme o tomto materiálu diskutovali. Generální ředitel autodromu pan Volovecký odpověděl na dotazy radních a dopracoval tento materiál. K akcím, které jsme povolovali i loni, přibyly ještě nějaké, například historické motocykly,“ uvedl primátor Jan Paparega a dodal: „Víme, že největším problémem z hlediska hluku jsou právě motocykly, ale máme vyhlášku, která reguluje hlučné činnosti.“ Město věří, že autodrom bude dodržovat deklarované sliby a bude pokračovat v uplatňování opatření, která by měla hluk i nadále snižovat. „Autodrom plánuje i letos opatření, která by měla přispět ke snížení hlukové zátěže, tak aby co nejméně obtěžovali občany. Ať se jedná o montáže tlumivek do motocyklů či snížení hladiny hluku vozidel, která jsou vpouštěna na závodní dráhu. Ujistili nás, že toto budou kontrolovat,“ podotkl primátor Paparega.

Všechny možné nástroje proti snižování hluku se snaží uplatňovat i město Most. Jedním z nich bylo i vydání nové protihlukové vyhlášky města, která je v platnosti již od loňského roku. Patří sem ale i nový měřič hluku. Ten pořídilo město vloni a nechalo ho umístit v okolí závodního okruhu. Hladina nastavená na tomto měřiči je na hranici 50 dB. „Jde o velmi přísné nastavení parametrů vůči autodromu. Hladina je tu překračována. Autodrom si je toho vědom. Není ale už na nás toto soudit a řešit. Spolek Zdraví pro Most může ale tato data zachycená měřičem využít například pro uplatnění právních kroků,“ doplnil ještě primátor.

Výjimku na autodromu dostaly pro rok 2018 akce:

1) The Most AUTOSHOW #7 – 25. 3. od 9 do 17 hodin

2) Carbonia Cup – 15. 4. od 9 do 18 hodin s přestávkou od 13 do 14 hodin

3) The Most Show featuring ADAC GT MASTERS – 27. 4.–29. 4. od 8 do 18 hodin

4) The Most Trabant – 1. 5. (den státního svátku) od 8 o 18 hodin

5) DMV Inter Cup, DMV Rundstrecken Championship, Deutsche Langstrecken Cup – 19. 5.–21. 5. od 8 do 18 hodin

6) The Most Historic Grand Prix – 22. 6.–24. 6. od 8 do 18 hodin

7) The Most Historic Motorcycle Weekend – 17. 8. – až 19. 8. od 9 do 18 hodin

8) Czech Truck Prix – 31. 8.–2. 9. od 8 do 18 hodin

9) Porsche Germany Cup – 14. 9.–16. 9. 2018 od 9 do 18 hodin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!