Daniel Volák: Přiveďme život do centra města

0
1541

Litvínovská ODS chce na jednání zastupitelstva navrhnout změnu řešení náměstí Míru. Do centra Litvínova by se podle předsedy strany Daniela Voláka měl vrátit život.

Jaké konkrétní změny by podle vás náměstí Míru prospěly?

Náměstí Míru je slepé rameno, stojatá voda. Před dvaceti lety se náměstí uzavřelo a od té doby se život v centru města postupně rok od roku zpomaluje, až se zastaví úplně. Neznám město, kde by náměstí nebylo průjezdné. V centru města musí tepat život, musí plynout energie. Toho lze dosáhnout tím, že náměstí bude opět průjezdné. Navrhujeme také odstranit kašnu, které se mezi lidmi přezdívá pisoár. Pro tohle umělecké dílo můžeme najít v Litvínově jiné místo, na náměstí ale působí jako zátka.

Auta ale mají už nyní povolený vjezd na náměstí, to je podle vás nedostatečné?

Nestačí jen vjíždět a parkovat. I když už zřízení parkování a omezení parkovného náměstí prospělo. Je nutné, aby se náměstím dalo projíždět. Stojatou vodu změnit na řečiště. Pak se vrátí na náměstí život, přijdou zákazníci a přinesou peníze. Zaplní se malé obchody, podnikatelům se vyplatí nabízet své zboží a služby v centru města stejně, jako je to jinde.

Očekáváte řešení od současného vedení města?

Centrum Litvínova se do letargie, ve které je v současné době, nedostalo za rok a za rok se to ani nezmění. Centrum skomíralo postupně dvacet let a chce to čas, aby se na náměstí Míru vrátil život. Jen tomu musíme pomoci.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!