Na Benediktu se opraví chátrající hřiště

0
818

Na Benediktu se chystají novinky. Plánuje je tu město Most společně s technickými službami. Zrekonstruovat by se zde mělo jedno ze dvou chátrajících hřišť. Opraví se také in-line dráha, cyklostezka a bruslařská dráha se oddělí od zdejší komunikace a parkoviště kvůli vyšší bezpečnosti.

Dvě zchátralá hřiště na Benediktu, která zde stojí zhruba patnáct let a v posledních letech zejí prázdnotou, by se měla dát znova do pořádku. „Letos vysoutěžíme dodavatele. Vzhledem k tomu, že jde o poměrně nákladnou záležitost, letos bychom opravili zatím jen jedno z těchto hřišť. I když ve velmi špatném stavu jsou obě,“ připustil mostecký primátor Jan Paparega. Hřiště byla v předchozích letech hodně využívaná. Teprve v posledních letech zejí prázdnotou. „Obě hřiště byla dříve navštěvovaná a využívaná. Prázdno je tam určitě vzhledem k technickému stavu. Věříme, že až je opravíme, lidé si sem cestu znova najdou. Hřiště zůstanou oplocená. Máme zde správce, který se o ně stará,“ uvedl dále primátor. V rámci stavebních úprav se vymění stávající podklad a položí se nový povrch sportoviště včetně zhotovení nového drenážního systému. Vybudovat by se tu měla vodopropustná asfaltová deska, na kterou bude následně položen koberec s umělou trávou. Součástí stavebních úprav budou i nové betonové základy pod brankové konstrukce. Účel sportoviště zůstane zachován a bude sloužit pro malou kopanou.

Bruslaři mimo komunikaci

Letos se na Benediktu plánují i další úpravy. Ty souvisejí s in-line dráhou, cyklostezkou a zvýšením bezpečnosti. „Chtěli bychom bruslařskou dráhu umístit mimo část, kde jezdí a parkují vozidla, tedy ze strany, odkud se přijíždí od menšího kruhového objezdu. Dráha se přemístí za plot a napojí se až v zadní části traktu tak, aby to bylo jak pro bruslaře, tak ale i maminky s kočárky a další pěší bezpečné. Zvlášť v létě je zde vyšší provoz a nechceme riskovat, aby se tu něco stalo,“ upozornil dále první muž města. Dokončit by se měla i poslední část cyklotrasy. „Úprava proběhne v té části, kde je dnes bahnitá cesta. Cyklostezka na Benediktu by tak měla být kompletní,“ doplnil náměstek primátora Marek Hrvol. Úpravy kolem oddělení komunikace, parkoviště a dráhy spolu s cyklostezkou by neměly být finančně ani technicky náročné. „Předpoklad nákladů je v řádu jednoho a půl milionu korun. Rádi bychom i tuto část realizovali už letos,“ upřesnil primátor.

Rozšíření grilování

Revitalizovat oddychovou zónu na Benediktu budou letos také Technické služby města Mostu. „Vedle stávající a pravidelné údržby areálu, která se především týká sečení trávy a oprav mobiliáře, vývozu odpadkových košů a celkového udržování čistoty, je pro veřejnost v dubnu a květnu plánována rekonstrukce jednoho multifunkčního hřiště s umělou trávou. Dále pak vybudování dalšího grilovacího místa pro veřejnost, oprava schodiště pro bezproblémový přístup na dětské hřiště a také oprava asfaltové in-line dráhy,“ vyjmenoval ředitel mosteckých technických služeb Pavel Hlaváček.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!