Nejvíce spokojení s městskou hromadnou dopravou jsou obyvatelé Mostecka

0
681

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova skončil mezi nejlepšími z devatenácti dopravců po celé České republice v hodnocení MHD ze strany obyvatel.

Mostecký dopravce se zúčastnil celorepublikové kampaně Sdružení dopravních podniků České republiky pod názvem „Máte Hromadu Důvodů“. Jejím cílem bylo zvýšit povědomí obyvatel o městské hromadné dopravě. „Ke kampani se v rámci Sdružení dopravních podniků připojilo devatenáct dopravních podniků z celé republiky,“ uvedl šéf Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

„V rámci kampaně proběhl koncem loňského roku nejen na Mostecku, ale i v dalších městech s městskou hromadnou dopravou, průzkum mezi obyvateli, který zajistila agentura PRIA,“ řekl Daniel Dunovský. Průzkum byl zaměřen na postoje a názory na MHD v České republice.

Z výsledků všech dvaadvaceti měst vyplývá, že spokojenost s městskou hromadnou dopravou je na Mostecku nejvyšší ze všech zúčastněných měst. Nejvíce občanů hodnotilo známkou pět, a to téměř tři pětiny dotazovaných. Jedna pětina hodnotila MHD na Mostecku šestkou. Druhé místo ve spokojenosti s MHD obsadili občané, kteří využívají služeb dopravního podniku ve Zlíně a Otrokovicích, třetí skončil Hradec Králové. „Průzkum pro nás vyšel dobře, nesmíme se však uspokojit a musíme se neustále snažit, abychom si naše cestující udrželi a získali další,“ řekl ředitel Dunovský.

Nejhorší výsledky a hodnocení získal dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, druhé nejhorší hodnocení mělo Ústí nad Labem a třetí pak dopravní podnik města Teplice. Praha se umístila v žebříčku spokojenosti na šestém místě, Brno na jedenáctém. Nejvíce šestek, tedy nejvyšších známek, získal Zlín a Otrokovice, které skončily těsně za Dopravním podnikem měst Mostu a Litvínova. Oproti našemu dopravci ale Zlínští a Otrokovičtí nasbírali méně známek 5.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!