Hlasujte o nejlepší knihy i Knihy století

0
947

Až do 31. března 2018 mohou čtenáři na webu Magnesia Litera elektronicky hlasovat pro nejlepší knihy vydané v roce 2017 a pro „Knihy století“. Na 500 vylosovaných čtenářů navíc čeká malý dárek v podobě poukázky v hodnotě 200 Kč na nákup knihy ze sítě knihkupectví Kosmas. Informovala o tom mostecká knihovna.

„Již 17 let se uděluje ocenění Magnesia Litera pro nejlepší knihy v několika kategoriích jako podpora a propagace kvalitních českých i zahraničních knih různých žánrů. Mezi hodnotitele usedá více než 300 oslovených lidí z knižní branže, aby se předešlo jednostrannému výběru. Navíc je vyhlašována Cena čtenářů,“ informuje web Městské knihovny Most.

Letošní 17. ročník je výjimečný oslavami 100 let od vzniku Československé republiky, a tak bylo přidáno hodnocení Knihy století. Rok 1918 nebyl jen vznikem Československé republiky, ale také výraznou státní i společenskou podporou české literatury a slovesnosti, jejímž projevem byl třeba roku 1919 zákon o veřejných obecních knihovnách, díky kterému má naše země dosud nejhustší síť veřejných knihoven.

V roce 2018 může čtenářská veřejnost hlasovat ve dvou kategoriích (po kliknutí na názvy kategorií budete přesměrováni přímo na hlasovací formuláře)

Nejlepší kniha roku 2017

Knihy českého století

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!