Strážníci radí seniorům „jak na to“

0
1938

Preventivní besedy pro seniory v Informačním centru městské policie budou pokračovat i v květnu. Připraveny jsou čtyři přednášky na aktuální témata.

Dubnové středeční přednášky mají senioři za sebou a podle strážníků a preventistů městské policie měly besedy ohlas. „Myslím si, že seniory naše besedy zaujaly. Během těchto kurzů si vzali mnohá ponaučení a důležité rady. Lidé jsou rádi, že si tady mohou popovídat, že se něco dozvědí, je to pro ně ale i zpestření odpoledne,“ hodnotí mluvčí mostecké městské policie Ilona Kozlová. Besedy navštěvovalo v Informačním centru městské policie, které se nachází v pasáži U Lva, kolem deseti až dvanácti lidí. Mezi hlavní témata, která na přednáškách senioři se strážníky a preventisty probrali, patřila například volání na důležitá telefonní čísla, kdy se dozvěděli, jak volat na tísňovou linku a pod.. Výběr peněz z bankomatu a na co je třeba dávat si pozor. Zabezpečení domů a bytů. Dopravní nehody, bezpečné přecházení vozovky, viditelnost chodců na silnicích. Poslední dubnovou středu si povídali o podvodných inzerátech, jak se zachovat a jakou pomoc vyhledat při domácím násilí páchaném na seniorech nebo se dozvěděli o fungování vyhlášky o podomním prodeji. „Rádi bychom pozvedli naše informační centrum, aby se sem naučili lidé chodit. I když sem sice lidé zajdou, chodí sem například i školní dohledová služba, rádi bychom sem dostali především právě seniory. V besedách proto chceme pokračovat i nadále,“ říká dále mluvčí Ilona Kozlová. Besedy se budou konat ve stejný den i hodinu, jak jsou již zvyklí každou středu od 15.30 do 16.30 hodin.

První květnová přednáška se uskuteční 4. května. Mezi tématy se objeví: Auto není trezor, bezpečné nákupy, zajištění bytů při bouřce, zdravý životní styl a odpočinek, chřipkové epidemie a návštěvy v nemocnicích. Posledním pak bude cestování do ciziny, protože se blíží dovolené.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!