Pozor na parkování – úklid letos i v sobotu!

0
757

Už za čtrnáct dnů začíná v Mostě strojní čištění ulic. Mostečané by měli dávat pozor na parkování! Na čištění konkrétních ulic upozorní dopravní značení s předstihem. Čistit se bude letos i o sobotách.

Hned po velikonočních prázdninách, tedy 3. dubna v úterý, vyjedou do ulic čisticí stroje technických služeb města. Začne se s čištěním ulic v okolí šestistovek, M. J. Husa, Jiřího z Poděbrad, F. L. Gassmanna, Antonína Dvořáka, Jakuba Arbesa, Jana Žižky či Josefa Ressla. Strojní čištění bude probíhat letos včetně sobot, a to až do 11. května. „Strojní čištění začíná každoročně od začátku dubna a letos potrvá do 11. května. Na strojní čištění naváže blokové čištění, které je svým rozsahem větší. Během dubna naplníme zákonnou povinnost odstranit zbytky zdrsňovacích materiálů použitých při zimní údržbě,“ informoval Zdeněk Procházka vedoucí provozu čištění města Technických služeb města Mostu.

Harmonogram čištění mohou občané najít na webu technických služeb i magistrátu města.

Letos znovu technické služby využijí přenosné dopravní značení „zóna“. Značka označuje oblast, kde platí výstraha, zákaz, omezení nebo příkaz vyplývající z příslušných vyobrazení značky nebo značek. Pokud je na značce vyobrazena příkazová nebo zákazová dopravní značka, má tato zónová dopravní značka charakter příkazové nebo zákazové dopravní značky.

Pokud řidič při jízdě mine dopravní značku, která označuje zónu s dopravním omezením, je povinen toto dopravní omezení respektovat do té doby, dokud neprojede kolem dopravní značky, která ukončuje jeho platnost. První přenosné dopravní značení se objeví v ulicích už od 27. března a bude se průběžně umisťovat podle plánu čištění ulic. Řidiči by proto měli dávat pozor, kde parkují. Na značce je uvedeno, pro který den platí, je zde vyznačena i doba, po kterou platí zákaz stání vozidel – tedy od 7 do 17 hodin. „Přenosná dopravní značka ‚zóna s dopravním omezením‘ je umisťována vždy sedm dní před strojním čištěním v dané ulici. Při porušení této dopravní značky dojde k odtažení vozidla městskou policií a dále bude řešeno jako přestupek,“ apeluje na řidiče Zdeněk Procházka.

Během strojního čištění by se měly vyčistit všechny ulice města. „Neupřednostňujeme žádné ulice. Při přípravě harmonogramu strojního čištění ulic spíše přihlížíme k plánovaným akcím města, aby nedošlo ke kolizi prací v den jejich konání,“ poznamenal ještě Zdeněk Procházka. V rámci čištění vyjedou dva velké zametací stroje Mercedes, dva malé zametací stroje, dále vysokotlaký čistící vůz kanalizací a vpustí a dvě dodávky pro přepravu pracovníků, materiálu a nářadí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!