Ministryně byla v šoku

0
2096

Ostudné, ohořelé a vybydlené chanovské paneláky z periferie brzy zmizí. Demolici a snahu města o získání dotací posvětila ministryně pro místní rozvoj.

Mostecká radnice pozvala na návštěvu do Mostu ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Vedení města totiž chtělo ministryni na vlastní oči ukázat stav vybydlených panelových domů v Chanově, aby podpořila záměr města domy zbourat, a to prostřednictvím státní dotace na demolice objektů ve vyloučených lokalitách. Šokovaná ministryně městu na záměr kývla. „Paní ministryně byla velice překvapena. Nikdy neviděla takto vybydlené domy nebo domy napůl vybydlené a napůl obydlené. Uznala, že skelety bloku 1 i 7 jsou právě domy, které je potřeba zbourat a vyjádřila našemu záměru podporu,“ informoval o výsledku návštěvy ministryně mostecký primátor Jan Paparega. Ministryně mimo jiné zdůraznila, že termín pro podání žádosti o dotace na demolici objektů je 29. 4. 2016. „Je to den po zasedání zastupitelstva města, kdy bude podání žádosti odsouhlaseno. Budeme-li úspěšní, budeme bourat ještě letos,“ pochvaloval si výsledek ministerské návštěvy primátor. Ministryně navíc přislíbila vedení města brzy Most navštívit znovu. Tentokrát by chtěla komunikovat otázky týkající se zákona o sociálním bydlení.

Město chtělo nejprve demolovat pouze blok 7. Blok 1 měl přijít na řadu později. Teď ale své rozhodnutí město přehodnotilo. Je totiž možné získat až osmdesát procent nákladů na likvidaci obou paneláků. Rozpočet na oba domy činí přibližně 15 milionů korun včetně DPH. V rámci demolice by město chtělo také revitalizovat prostory u těchto domů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!