Autodrom požádal radní o další výjimky

0
760

Autodrom Most plánuje vybudovat nový odbočovací pruh z kruhového objezdu u Matyldy. Vedení společnosti žádalo také radní o udělení dalších výjimek pro výcvik záchranářů a testovací podniky.

Radní ale autodromu výjimku z takzvané protihlukové vyhlášky nepovolili. „O výjimky z protihlukové vyhlášky na řadu podniků a závodů žádal autodrom už před pár měsíci a dostal je. Žádali jsme vedení společnosti, aby vypracovalo přehled podniků, pro které žádají výjimky a předložili nám je všechny pohromadě a na začátku roku, aby žádosti o výjimky nechodily po etapách jako v minulosti. Bohužel se to stalo znovu a pro další podniky a testovací dny, o které žádají dodatečně, radní výjimku neudělili,“ uvedl mostecký primátor Jan Paparega.

Autodrom ale přišel také s novinkami. Od 1. dubna do 4 prosince chce realizovat kurzy bezpečné jízdy pro řidiče integrovaného záchranného systému. „V tomto případě se bude jednat o civilní auta, s nimiž se zasahuje při nejrůznějších zákrocích. Některé akce by měly probíhat až do večerních 22 hodin. Pokud si záchranáři ale nespustí houkačku, tak jsme přesvědčeni, že žádný nadměrný hluk se tu produkovat nebude, a není proto nutné udělovat výjimku z protihlukové vyhlášky. Vzali jsme tento požadavek jen na vědomí,“ informoval dále primátor Paparega.

Autodrom představil také nový záměr, kterým chce ulehčit dopravě při vjezdu do areálu. Měli by to ocenit zejména řidiči v této části města při velkých podnicích. „Autodrom má připravenou studii, podle které chce vybudovat od kruhového objezdu u Matyldy ve směru do města – v pravé části u potoka – odbočovací pruh. Okružní křižovatka by pak nebyla v době závodů předimenzovaná a nemusely by se tady tvořit zácpy. Tento záměr radní kvitovali a myslím si, že je jen dobře, že tu autodrom chce odbočovací pruh zřídit. Dopravě to určitě ulehčí,“ souhlasil s nápadem Jan Paparega.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!