Dětští pacienti se na nové rehabilitaci budou cítit jako doma

0
1785

Ústecká Masarykova nemocnice má nové a moderní oddělení dětské rehabilitace. Krajská zdravotní totiž právě ukončila rekonstrukci prostor, která si vyžádala téměř dva miliony korun.

Dětská rehabilitace nabízí lepší uspořádání prostor pro děti a jejich doprovod včetně nového, moderního vybavení fyzioterapie i ergoterapie. Rekonstrukční práce proběhly po více než dvaceti letech. Poprvé od doby výstavby tohoto komplexu. „Rekonstrukci dětské rehabilitace jsme rozdělili do dvou etap. V první jsme zrekonstruovali lékařské pokoje a ambulance. V druhé pak prostory pro ambulantní pacienty. Obě etapy na sebe navazovaly, aby se stavební práce co nejméně dotkly provozu dětského pavilonu,“ řekl předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák. Významnou součástí rekonstrukce bylo i vybudování nové ambulance pro ergoterapii. „Zlepšilo se hlavně prostředí pro děti, které je více podobné domácímu, což u malých pacientů navozuje větší pocit bezpečí. Výhodou také je, že prostory dětské rehabilitace jsou ve stejném pavilonu jako ostatní dětská oddělení Masarykovy nemocnice,“ pochvaloval primář rehabilitačního oddělení Pavel Maršálek. Celkové náklady přesáhly 1,8 milionu korun. „Práce včetně vybavení prostor novým zařízením hradila výhradně Krajská zdravotní ze svých zdrojů. Další plánované investice by měl podpořit jednak Ústecký kraj, ale počítáme i s dotačními prostředky,“ dodal ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Pet Fiala.

Zbývá ještě zateplit

Rekonstrukce dětského oddělení rehabilitace ale není poslední investicí v rámci rekonstrukce dětského pavilonu. „Zamýšlíme zateplení celé budovy včetně výměny oken a dveří, které dosud nebyly vyměněny v rámci dílčích rekonstrukcí, kterou je například ta právě ukončená. V rámci další modernizace dětského pavilonu plánujeme také rozšíření budovy o jedno patro,“ prozradil předseda představenstva Krajské zdravotní. V nově vzniklém patře by vznikly administrativní prostory zdravotnického personálu včetně zasedací místnosti, spisovny, skladových prostor, kuchyňky, hygienických zařízení a komunikační prostory. „Tím docílíme toho, že se uvolní stávající prostory pro další zlepšení prostředí pro poskytování zdravotní péče,“ doplnil Jiří Novák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!