Slibovaná rekonstrukce sportoviště v Albrechtické ulici je „na spadnutí“

0
1086

Slibovaná rekonstrukce čeká sportoviště v Albrechtické ulici. Dočkají se také senioři v domově v Barvířské ulici, kteří dostanou nové balkóny a mateřinka v ulici F. Malíka. Ta dostane novou kuchyni a vybavení.

Radní vyhlašují veřejnou zakázku na zateplení sportovního areálu v Albrechtické ulici. Dojde tím ke snížení energetické náročnosti. V rámci rekonstrukce budovy se plánuje výměna obvodového pláště na východní a západní straně, objekt dostane nová okna a upraví se také povrchy interiéru. Místnost bude opatřena vzduchotechnikou s rekuperací tepla a novým umělým osvětlením. Předpokládaná cena je bezmála šest milionů korun bez DPH. „Jedná se o opravu, kterou jsme chtěli realizovat už v loni. Nicméně jsme narazili u výrobce oken na problém s dodávkou. Bylo to až ke konci roku a nestihlo by se vyrobit a dodat. Proto se akce odložila,“ zdůvodnil mostecký primátor Jan Paparega. Opravu sportoviště už dlouhodobě požaduje společnost Sportovní hala Most, která ho má pod svou správou. „Na akci nebudeme čerpat dotaci, protože tu není taková možnost. Předpokládáme, že se oprava bude realizovat v létě, kdy se umíme s provozem v tělocvičně vypořádat,“ doplnil primátor.

V mateřince „nové“ vaření

Město vyhlašuje také soutěž na rekonstrukci kuchyně v mateřince v ulici Františka Malíka. Tady se počítá s opravou a úpravou kuchyňských a navazujících prostor. Kompletně se zde vymění keramické obklady stěn a podlah. „Vymění se také všechna dveřní křídla a doplní se gastronomické vybavení kuchyně. Součástí bude i oprava dvou nákladních výtahů. Nově se udělají rozvody vody, elektroinstalace, plynu a vzduchotechnického zařízení,“ vyjmenovala další opravy tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková. Předpokládaná cena zakázky činí bezmála dva miliony korun bez DPH.

Seniorům se opraví balkony

Opravovat se budou také lodžie v domově pro seniory v Barvířské ulici. Zakázka obsahuje dvě varianty. „Opravu 33 bytových lodžií nebo opravu těchto plus dalších jedenácti lodžií schodišťových. Variantu určenou k realizaci zadavatel vybere před hodnocením nabídek v návaznosti na finanční částku vyčleněnou v rozpočtu města na tuto akci,“ upřesnila tisková mluvčí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!