Zimní stadion se uzavře v dubnu, čeká ho zásadní rekonstrukce

0
813

Ještě tento měsíc se uzavře zimní stadion v Mostě. Bude se rekonstruovat. Sportovci dostanou novou ledovou plochu a vymění se také technologie chladicího zařízení. Budova bude bezpečnější, úspornější a bude odpovídat požadovaným normám.

Rada města Mostu schválila vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci ledové plochy zimního stadionu. Předmětem zakázky je rekonstrukce ledové plochy včetně mantinelů, hráčských a trestných lavic, technologie chlazení, což představuje například snížení množství čpavku, výměnu kompresorů, využití odpadního tepla apod. Dále se v rámci oprav počítá s výměnou stávající nevyhovující elektroinstalace strojovny včetně nového řídicího systému měření a regulace a dodání nové vzduchotechniky, která slouží k odvlhčení prostoru ledové plochy. „Rekonstrukce je nutná kvůli havarijnímu stavu současné technologie chlazení a podkladních vrstev ledové plochy. Předpokládaná hodnota zakázky je ve výši více než pětadvaceti milionů korun bez DPH. Hodnoticím kritériem bude nabídková cena a servisní podmínky,“ informovala tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Stadion by se měl kvůli rekonstrukci uzavřít už co nevidět. Probíhající EASTER CUP, který potrvá do 22. dubna, je tu posledním sportovním podnikem. „Rekonstrukce představuje investici zhruba 30 milionů korun. Původně jsme počítali s tím, že to zaplatí celé město, nicméně je tu možnost čerpat dotaci a to ve výši zhruba pětadvaceti procent. Podali jsme proto žádost a věříme, že budeme úspěšní,“ doufá mostecký primátor Jan Paparega a dodává: „Rádi bychom vše stihli do konce srpna, aby hokejisté od nové sezony mohli využívat ledovou plochu s novou technologií a novými vnitřky.“

Součástí rekonstrukce bude také výměna hokejových mantinelů s ochrannými skly, které budou odpovídat novým pravidlům ČSLH a IHF. „Díky rekonstrukci jednotlivých technologií dojde například ke zlepšení povrchu, tepelných vlastností chladicí desky, což bude mít vliv na kvalitu ledu a energetické úspory a neposledně i zvýšení bezpečnosti provozu stadionu,“ vyjmenoval hlavní pozitiva plánované rekonstrukce Pavel Měska z Technických služeb Most.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!