Verva už je nad sestupovou propastí

0
804

Po dvou domácích porážkách v baráži o extraligu se nad HC Verva Litvínov začala stahovat hustá sestupová mračna. Tým je v tabulce na posledním místě a od záchrany jej dělí čtyři body.

Do konce baráže sice zbývá ještě pět kol, nicméně, řada hokejových příznivců si myslí, že už je hotovo a Ropáci jsou náležitě namočeni v sestupu do nižší soutěže. Situace je vážná. Záchrana sice ještě žije, ale spíše v rovině teorie. „Dá se říci, že už to tak nějak asi nemají ve svých rukách,“ konstatoval výstižně jeden z fanoušků po úterním debaklu s Karlovými Vary.

„Byli jsme rádi, že jsme dali konečně první branku, ale asi nás to uspokojilo. Ve druhé části jsme totálně propadli. Dostat čtyři branky za třetinu, to se těžko otáčí. Těžko se mi to hodnotí, hosté vyhráli zcela zaslouženě,“ konstatoval po zápase 7. kola šéf realizačního týmu domácích Jiří Šlégr. Tabulka po 7. kole: 1. K. Vary 12 bodů, 2. Kladno 12 bodů, 3. Jihlava 10 bodů, 4. Litvínov 8 bodů.

HC Verva Litvínov – Energie Karlovy Vary 1:5 (1:0, 0:4, 0:1). Branky a nahrávky: 15. Černý (Šesták, Gerhát) – 21. Gríger (Plutnar, Beránek), 22. Stloukal, 25. Rachůnek (Kovačevič, Flek), 36. Vrdlovec (Kverka, Plutnar), 43. Šik (Kovačevič). Rozhodčí: Šír a Kika. Vyloučení: 4:2, navíc Balán (KV) zaviněné TS-Hanzl neproměnil. Využití: 0:1. Zásahy: Petrásek 11, Kantor 8 – Novotný 27. Diváci: 3 874. Sestava HC Verva Litvínov: Petrásek (36. Kantor) – Baránek, Sørvik – Iberer, Hunkes – Frolo, Šesták – Doudera – Černý, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Jícha. Připraveni Kantor a Doudera. Trenéři: Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!