HKC Racing Team úspěšně odstartoval dvacátou sezónu

0
1318

Mistrovství České republiky v kartingu bylo letos zahájeno na motokárové trati Steelring v Třinci. Mostecká závodní stáj zde na startu své jubilejní dvacáté sezóny ve svých barvách nasadila hned dvanáct jezdců v sedmi různých kategoriích. Od začínajícího potěru až po zkušené piloty. A začátek ročníku 2018 vůbec nebyl špatný.

Velká pozornost se upírala na Matveje Sonkina, který startoval v Mini 60 mezi staršími a většími soupeři. Nezůstával jim ovšem nic dlužen a v měřeném tréninku i třech bodovaných jízdách pravidelně dojížděl ve špičce. Kvalifikaci skončil druhým nejlepším časem, první závod vyhrál a druhý závod i Superfinále skončil jako třetí. „Vyrovnané souboje, obrovská bojovnost, zužitkování všech dosavadních zkušeností, to všechno Matvej v Třinci využíval naplno. Výsledek tomu odpovídal a sklízel obdiv i respekt soupeřů,“ konstatoval trenér Ivan Houzák.

V letošní sezóně se poprvé sloučily dva seriály, republikové mistrovství a také Pohár Autoklubu ČR. Program víkendu byl tedy nabitý a i proto měl tým HKC tolik želízek v ohni.

„Vědět o sobě dávali frekventanti Prague Academy Stefano Fagone a Václav Strakatý, kteří jedou také pod námi. V Baby 60 jel skvěle Sebastien Šťastný. Radost nám dělali i dva nejmladší, Standa Kohout a Michail Toporkov, kteří startovali poprvé ve třídě Školní 50. Můžu vzpomenout i skvěle jedoucího Davida Páva mezi nelicencovanými jezdci v Baby 60 a Taky Tomáše Nováka v Easy 100,“ vypočítával trenér.

Na konci dubna se koná pokračování šampionátu v Chebu a na konci května v Písku. Mostecký tým má našlápnuto velice solidně.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!