Zákazy návštěv v nemocnicích už neplatí

0
1742

Ředitel zdravotní péče Nemocnice Teplice Tomáš Hrubý odvolal v pondělí 16. dubna 2018 zákaz návštěv na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO), jednotce intenzivní péče (JIP) a porodnici včetně novorozenecké stanice, který se týkal osob do 25 let. Padlo tak poslední omezení, které v souvislosti se zvýšenou nemocností na akutní respirační infekce v Ústeckém kraji v uplynulých týdnech v nemocnicích Krajské zdravotní ještě platilo.

Dosavadní trvání zákazu návštěv osob mladších 25 let na uvedených zdravotnických pracovištích v teplické nemocnici vycházelo z doporučení Evy Poláčkové, vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem, územního pracoviště Teplice. „V okrese Teplice proběhla od 4. do 12. kalendářního týdne roku 2018 epidemická vlna chřipky. Pohledem do jednotlivých sledovaných věkových skupin lze vyčíst, že předškolní a mladší školní děti do 14 let věku mají stále vysokou nemocnost, ale měly ji i před nástupem epidemie. Starší školní děti a mladí dospělí, tedy věková skupina 15 až 24 let, jsou v současnosti v nemocnosti na úrovni začátku roku,“ sdělila nyní Eva Poláčková vedení teplické nemocnice, které na informaci reagovalo zrušením zákazu návštěv.

Zákaz návštěv Krajská zdravotní vyhlásila v pátek 2. února. V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a v Nemocnici Most byly znovu povoleny návštěvy od pátku 9. března, v Nemocnici Chomutov a v Nemocnici Teplice pro osoby nad 25 let od pondělí 26. března.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!