Revitalizace „Masaryčky“ pokračuje, spolykala už přes čtvrt miliardy

0
851

Plánovaná  revitalizace Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem pokračuje.

„Počet investičních akcí v rámci Krajské zdravotní je v současnosti ohromný. A proinvestovat v letošním roce jeden a půl miliardy není jednoduché. Museli jsme kvůli tomu přijmout celou řadu opatření. Pochopitelně se snažíme, aby investice byly rozděleny do všech pěti nemocnic, přičemž je samozřejmé, že největší jejich část spadá právě sem, do ústecké Masarykovy nemocnice,“ zdůraznil Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

Do Centra komplexní onkologické péče V Podhájí Krajská zdravotní investovala s důsledným využíváním dotačních titulů a za finanční investiční podpory Ústeckého kraje přes čtvrt miliardy korun.

V současné době probíhá úprava a rozšíření stávajícího parkoviště včetně pořízení nového oplocení a vjezdových bran, zřízení terapeutické části a příjem a skladování radiofarmak, to vše celkem za přibližně 8,4 milionů Kč včetně DPH. Celková částka investice do areálu V Podhájí činí tedy téměř 290 milionů včetně DPH.

 

Kromě revitalizace areálu V Podhájí  probíhají v Masarykově nemocnici i další významné stavební akce. Administrativní nástavba na dětském pavilonu v areálu na Bukově, kam se přestěhuje zázemí anesteziologie, umožní přemístit dětskou jednotku intenzivní péče (JIP) do přízemí tohoto pavilonu blíže k rentgenům a Emergency. Významnou akcí, která byla zahájena v závěru loňského roku, je vybudování následné rehabilitace v pavilonu T, kam se oddělení přesune ze stávajících prostor. Třetí významnou akcí je vybudování pracoviště kardiochirurgie a s ní související nový pavilon, kde se pracuje na přípravě projektu.

„V historii Masarykovy nemocnice, po jejím úplném přestěhování do areálu na Severní Terase, nikdy neprobíhala v tak krátkém čase několika let realizace takového množství investičních akcí vedoucích k její modernizaci. Proto si velmi vážím práce představenstva Krajské zdravotní a děkuji také Ústeckému kraji za dlouhodobou investiční podporu,“ uvedl ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Josef Liehne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!