Závod míru juniorů opanoval Remco Evenepoel

0
1999

Ve startovním poli cyklistického závodu, který patří do programu Rodinného stříbra Ústeckého kraje, se představilo 142 závodníků z 24 týmů a 23 zemí. V závodním poli byl i terezínský odchovanec Jan Kašpar. Ten však skončil až na 80. místě. Nejlepší z Čechů se umístil na osmém místě Karel Vacek. Celkově se z prvenství radoval Remco Evenepoel z Belgie.

 

 

Talentovaný Belgičan si ze čtyřdenního etapového závodu udělal „one man show“, když vyhrál časovku v Třebenicích a závěrečnou etapu s dojezdem v Terezíně. V celkovém umístění skončil na druhém místě Dán Mattias Skjelmose Jensen, třetí skončil norský závodník Ludvig Fischer Aasheim.

O vítězi 47. ročníku nebylo pochyb. Ke žlutému trikotu Evenepoel přibalil i všechny ostatní trikoty. Když se snažíte jet celý závod na čele, tak ty body tak nějak naskakují samy, usmál se Belgičan, kterému gratuloval legendární závodník Gustav-Adolf Schur, někdejší mistr světa a vítěz velkého Závodu míru. Ceny mimo jiných předával také Jaroslav Dubský, krajský zastupitel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!