Univerzita třetího věku má absolutní rekord

0
642
Primátor Jan Paparega blahopřeje jedné z absolventek. (Foto archiv město Most)

Rekordních 259 aktivních seniorů absolvovalo další sérii kurzů, které pro ně již od roku 2006 připravuje Vysoká škola finanční a správní (VŠFS). Největší zájem byl opět o kurzy zaměřené na psychologie, ale oblíbená byla i geografie nebo kurzy s tematikou zdravého životního stylu. Osvědčení o absolvování kurzů seniorům předal ředitel místního studijního střediska školy VŠFS Josef Švec společně s primátorem Janem Paparegou.

Účast se každý rok zvyšuje. Více než 200 studentů absolvovalo univerzitu poprvé v letním semestru akademického roku 2013/2014, v loňském roce ji navštěvovalo již 250 seniorů a v letošním roce jejich počet dosáhl rekordních 259. V zimním semestru se mohli zapsat do 19 a v letním semestru pak do 16 kurzů. Tři přednášky již tradičně nabídlo studijní středisko Europe Direct.

V říjnu začne již 26. cyklus Univerzity třetího věku, který opět nabídne řadu kurzů a přednášek. Potrvá od 2. října do 18. ledna, výuka bude probíhat každý všední den v dopoledních hodinách, v pondělí, ve středu a v pátek částečně i odpoledne. Ceny jednotlivých kurzů se pohybují od 300 do 500 Kč, přednášky Europe Direct jsou stejně jako v předchozích letech zdarma. Přihlášky je třeba podat nejpozději do 7. září. Více informací o kurzech a podávání přihlášek najdete u Martiny Sovany na telefonním čísle 476 707 685, či e-mailu martina.sovana@vsfs.cz.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!