O kurz Jedu s dobou na mosteckém autodromu je zájem: hlaste se na poslední termín

0
664

Mostecký autodrom přijímá přihlášky na poslední termín bezplatného kurzu bezpečné jízdy pro řidiče a řidičky starší 65 let. Zájem je enormní a proto by uchazeči neměli váhat. Termín kurzu je úterý 28. srpna a je shodný pro všechna výcviková centra, zájemci se mohou přihlásit na webových stránkách www.jedusdobou.cz.

Zájemci o srpnový termín kurzu na mosteckém autodromu mají stále šanci. Volná místa jsou v dopoledním, i v odpoledním turnusu. „Zatím se setkáváme jen s kladnými ohlasy. Účastníci si pochvalují zejména přístup našich instruktorů, jejich informace, rady a doporučení oceňují jako velmi přínosné a podnětné,“ uvedla eventová manažerka polygonu Pavla Přibylová.

Kurz je součástí projektu Jedu s dobou, bezplatného vzdělávacího programu pro širokou aktivní motoristickou veřejnost seniorského věku. Jeho Ideou je navázat na celoživotní zkušenosti řidičů seniorů s cílem rozšířit jejich informovanost v oblasti legislativy, bezpečnosti silničního provozu a zdravovědy formou bezplatných kurzů bezpečné jízdy. Přihlášení senioři kurz absolvují zdarma, finanční podporu ve výši šest milionů korun projekt získal z fondu zábrany škod ve správě České kanceláře pojistitelů. Organizátorem vzdělávacího programu je Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR) ve spolupráci s Radou seniorů ČR.

Chválou na kurz nešetřil devětašedesátiletý Luděk Kučera z Teplic, který je aktivním řidičem už více než 50 let. Na kurz Jedu s dobou jej upozornil soused z chalupářské osady. „Jezdím často, poslední dobou se synem i túry na sever Evropy. Člověk musí být stále ve střehu. V tomto je kurz velmi přínosný. Je skvělé vyzkoušet si v praxi reakce své i svého vozu v krizových situacích a s pomocí rad instruktora jejich zvládnutí, přitom v podmínkách, kdy člověk neohrozí sebe ani posádky jiných vozidel,“ shrnul své dojmy. (nov)

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!